Ingezonden persbericht

BERICHT VOOR DE PERS OVER NAAMSWIJZIGING ZOOGDIERVERENIGING

Zoogdiervereniging schrapt toevoeging 'VZZ'

De algemene ledenvergadering van de Zoogdiervereniging heeft besloten dat de toevoeging VZZ die tot voor kort aan de naam was toegevoegd, geschrapt wordt. Dit betekent dat we voortaan als 'Zoogdiervereniging' door het leven gaan. Een nieuwe huisstijl volgt.

De letters 'VZZ' stonden voor Vereniging voor Zoogdierkunde en Zoogdierbescherming en dat was dus eigenlijk dubbelop. Bovendien was het voor mensen die ons niet goed kennen een verwarrende afkorting die vaak verkeerd werd overgenomen en meer deed denken aan een verzekeringsmaatschappij dan aan een vereniging die zich inzet voor onderzoek naar en bescherming van in het wild levende zoogdieren. Om het iedereen wat makkelijker te maken is nu de toevoeging 'VZZ' uit de naam geschrapt.

In media-uitingen werd hiervan al sinds 1 januari gebruik gemaakt maar nu wordt ook alle andere uitingen 'VZZ' geschrapt. Daarmee komt de Zoogdiervereniging in het rijtje van zusterorganisaties als Vogelbescherming en Vlinderstichting.

De Zoogdiervereniging is in 1952 opgericht als een platform voor iedereen met belangstelling voor onderzoek naar en bescherming van zoogdieren. Lange tijd werd de volledige naam gebruikt: Vereniging voor Zoogdierkunde en Zoogdierbescherming. De laatste jaren (sinds december 2004) was dat al veranderd in 'Zoogdiervereniging VZZ' en nu dus alleen nog 'Zoogdiervereniging'.

Aan de koers en inzet van de Zoogdiervereniging verandert trouwens niets. De Zoogdiervereniging verzamelt gegevens over alle in Nederland in het wild levende zoogdieren en zet zich in voor de bescherming van deze dieren: van egel tot eekhoorn, van bever tot boommarter en van das tot otter. Zie: www.zoogdiervereniging.nl Op dit moment is de grootste onderzoekscampagne die loopt, het Jaar van de Egel: www.jaarvandeegel.nl. Maar de Zoogdiervereniging organiseerde bijvoorbeeld ook samen met Grasduinen de zoektocht naar het Favoriete Zoogdier van Nederland (glansrijk gewonnen door de eekhoorn). En de vereniging bereidt samen met anderen een project voor om de verwachte terugkeer van de wolf in Nederland soepel te laten verlopen.



Ingezonden persbericht