Gemeente Asten gemeente Asten

Programma 4 mei-viering gemeente Asten

Het Sint Jorisgilde van Asten organiseert dit jaar de 4 mei-viering. Ondertussen is het programma bekend.

Op maandag 4 mei a.s. vindt de jaarlijkse nationale dodenherdenking plaats. Voorafgaand aan de 2 minuten stilte om 20.00 uur organiseert de gemeente Asten een 4 mei herdenking in gemeenschapshuis De Klepel. Graag nodigen wij u uit om bij deze herdenking aanwezig te zijn.

De organisatie van de 4 mei-herdenking is dit jaar in handen van het Sint Joris gilde. De muzikale omlijsting verzorgen orkest en koor Incantare van Jong Nederland onder leiding van respectievelijk de dirigenten A. van Rooij en P. van Rooij. Ook Jong Nederland Jeugdwerk verleent medewerking. De 4 mei-herdenking heeft dit jaar als thema: "1940-1945 en nu".

Programma


* 18.45 uur: Zaal open

* 19.00 uur: Muzikaal entree door Orkest Jong Nederland: 'Winter' van Vivaldi. Vervolgens speelt het orkest 'Don`t cry for me Argentina'.

* 19.05 uur: Toespraak door burgemeester Ir. J. Beenakker
* 19.10 uur: Tijdens een presentatie van foto`s uit het boek Gevels zonder Vlag worden markante passages uit dit boek voorgelezen.

De inval: Harry Span

De bezetting: Marijke Hollestelle

De bevrijding: Martien Klaus.
* 19.20 uur: Muzikaal intermezzo door het Orkest van Jong Nederland: 'Gabriel`s OBOE'.

* 19.25 uur: Vraaggesprek met enkele jongeren van Jong Nederland Jeugdwerk.

* 19.30 uur: Muzikaal intermezzo door Orkest en koor Incantare van Jong Nederland: 'Time to say goodbye'.

* 19.35 uur: Vertrek naar het Moussaultpark voorafgegaan door het Sint Jorisgilde.

* 19.45 uur: Kranslegging door de burgemeester en zijn echtgenote. Vendelhulde door het Sint Jorisgilde. Leerlingen van de Deken van Houtschool en de Bonifaciusschool leggen een bloemstuk op het oorlogsmonument. Last Post uitgevoerd door Tim Swinkels.
* 20.00 uur: Twee minuten stilte. Afsluiting met de coupletten 1 en 6 van het Wilhelmus, gezongen en gespeeld door alle aanwezigen. Bij het verlaten van het park leggen de aanwezigen een bloem op het monument. Aansluitend is er voor alle aanwezigen een informeel samenzijn in De Klepel.

Orkest Jong Nederland staat onder leiding van Antoine van Rooij; koor Incantare van Jong Nederland staat onder leiding van Poul van Rooij.

De presentatie wordt verzorgd door Marie-José Gondrie.