Ingezonden persbericht


Filmfreak Distributie heeft het genoegen om de cult-releases van mei aan te kondigen:

4 mei 2009
Night of the Hunted komt uit op het label Encore
The Shiver of Vampires komt uit op het label Encore Fascination komt uit op het label Encore
Tokyo Gore Police komt uit op het label Shock

11 mei 2009
Drop Out komt uit op het label King Size Entertainment

Met vriendelijke groet,
Het Filmfreak Team

Releases 4 mei


()

Night of the Hunted (Jean Rollin Collectie)

Label: Encore / Artnr.: ROL22 / Winkelprijs: 9,95 euro

Night of the Hunted neemt binnen het enerverende oevre van regisseur Jean Rollin een bijzondere plaats in. Deze film bevat niet de gebruikelijke ingrediënten zoals vampirisme en surrealistische lyrische atmosferen waar Jean Rollin meester in is, maar juist een koude realistische sfeer. Bovendien ziet Rollin kans om echo's van de tweede wereldoorlog te laten doorklinken in deze meeslepende vertelling over een uiterst melancholische gedoemde liefde.

Nacht in een donker bos. Er rent een mysterieus blond meisje. Het is Elisabeth (Brigitte Lahaie), ze is ontsnapt uit een gevangenistoren, waar mensen worden vastgehouden die zijn besmet bij een milieuramp. Door hun besmetting verliezen zij stukje bij beetje hun gedachten, herinneringen en emoties en veranderen in zielige en hulpeloze schepsels. Een jonge man (Vincent Garder) raakt verliefd op Elisabeth en probeert haar te helpen ontsnappen. De handlangers van de "kliniek" zijn echter gewetenloos....

Cast: Brigitte Lahaie, Vincent Garder, Dominique Journet

DVD details: Frankrijk, 1980, 80 minuten, Frans 2.0DD, 16:9, Nederlands en Engels ondertiteld

Extra's: Original trailer, Rollin trailershow, slideshow


()

The Shiver of the Vampires (Jean Rollin Collectie)

Label: Encore Artnr.: ROL21 / Winkelprijs: 9,95 euro

Een klassieke Jean Rollin-film. De film ademt vanaf het begin de atmosfeer uit die de kijkers van Jean Rollin verwachten, niet alleen vanwege de zonderlinge popmuziek van Acanthus, de verbluffend mooie actrices Julien en Dominique, maar ook de erotische en lyrische scènes op de begraafplaats en de dichterlijke verzinsels waar de Franse Maestro steeds mee komt. Deze film werkt als een tijdmachine en brengt ons terug naar de tijd waarin Europese filmmakers grenzen verlegden en fantastische films van een hypnotiserende kwaliteit maakten.

Een pasgetrouwd stel Jean-Marie Durand en Sandra Julien vieren de huwelijksreis op het platteland en bezoeken een mysterieus kasteel. Daar raken ze betrokken bij een aantal vreemde voorvallen; het blijkt dat het kasteel wordt bewoond door vampiers. In het bijzonder de vrouwelijke vampier (cult-actrice Dominique) heeft een prettig plan met Julien...

Cast: Sandra Julien, Jean-Marie Durand, Jacques Robiolles, Dominique

DVD details: Frankrijk, 1971, 90 minuten, Frans 2.0DD, 16:9, Nederlands en Engels ondertiteld

Extra's: Original trailer, Rollin trailershow, slideshow


()

Fascination (Jean Rollin Collectie)

Label: Encore / Artnr.: ROL20 / Winkelprijs: 9,95 euro

Crimineel Mark probeert zijn partners te slim af te zijn en gaat op de loop met een tas vol goud. Achtervolgd door zijn voormalige kompanen zoekt hij zijn toevlucht in een oud kasteel. Daar treft hij twee mooie jongedames aan, die hem verleiden om de nacht bij hen door te brengen. Mark hapt toe, onwetend welk gruwelijk lot hem te wachten staat.

Fascination is één van Jean Rollins meest geliefde en toegankelijkste films. Losjes gebaseerd op de legende van de bloeddorstige gravin Báthory, weet hij de toeschouwer te fascineren met een combinatie van erotiek en horror, waarin zijn beeldschone muze Brigitte Lahaie weer mag schitteren.

Cast: Brigitte Lahaie, Franca Mai, Fanny Magier, Sophie Noel

DVD details: Frankrijk, 1979, 90 minuten, Frans 2.0DD, 16:9, Nederlands en Engels ondertiteld

Extra's: Original trailer, Rollin trailershow, slideshow


()

Tokyo Gore Police (Yoshihiro Nishimura)

Label: Shock / Artnr.: TGP010309 / Winkelprijs: 11,95 euro In de nabije toekomst... De politie van Tokyo is volledig geprivatiseerd. Dit nieuwe politiebedrijf heeft zijn handen vol aan genetisch gemanipuleerde mutanten die plots moordend de straten onveilig maken. Luca, een hooggeplaatste politie officier heeft speciale "handhavingsvaardigheden" maar haar duistere verleden maakt haar kwetsbaar. Ze heeft zich vastgebeten in de jacht op de mutant die De Ingenieur genoemd wordt, om zo dichtbij haar eindoel te komen; de vernietiging van de mysterieuze Key Man.

Pers:

SFX violence that's simply mind-blowing... Its demented humor and sheer inventiveness of visual effects can propel it to cult sensation - The Hollywood Reporter

Hold on tight for the bloodiest, most outrageous and inventively enjoyable shocker in ages - Fright Fest UK

Cast: Eihi Shina, Itsuji Itao, Yukihide Benny

DVD details: Japan, 2008, 109 minuten, Japans 5.1, 16:9, Nederlands ondertiteld

Releases 11 mei


()

Drop Out (Beatrice Manowski)

Label: King Size Entertainment / Artnr.: PKF004 / Winkelprijs: 9,95 euro

Marion Niplowski's zangcarriere wil niet erg van de grond komen. Om aan een woning te komen geeft ze zich op een dag uit voor een privé-detective, waarna ze besluit om dat beroep dan ook maar op te pakken. Het duurt niet lang voordat Marion als versbakken privé-detective betrokken raakt bij een moordzaak in een wereld vol geweld, seks en politieke intriges.

Cast: Beatrice Manowski, Erdal Yildiz, Axel Pape, Martina Schießer

DVD details: Duitsland, 1998, 98 minuten, Duits 2.0 DD, 16:9 anamorf, Nederlands ondertiteld

Voor meer informatie of recensie-exemplaren kun u contact opnemen met Basje Boer of Ruth Timmermans.

Voor beeldmateriaal verwijzen wij u door naar onze perssite. De vereiste gegevens hiervoor zijn: filmfreak (gebruikersnaam) en 2351 (wachtwoord).

Filmfreak Distributie
Schippersstraat 7 1011 AZ Amsterdam
T: 020-4864940 F: 020-4864941
www.filmfreaks.nl