Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 29 april 2009






Persbericht


Nationale Herdenking maandag 4 mei 2009


in gemeente De Wolden


Op maandag 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats. De gemeente verzoekt u hiermee rekening te houden.


Herdenkingsbijeenkomst in Ruinen

Eveneens als voorgaande jaren wordt er in Ruinen een "stille tocht" gehouden.
U wordt verzocht zich te verzamelen bij de pomp, hoek Westerstraat - Stoffersweg, waar om 19.50 uur vertrokken wordt. De aankomst bij het herdenkingsmonument zal ongeveer om 19.58 uur zijn, waar om 19.59 uur het "Taptoesignaal" volgt. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen, waarna muziekvereniging Crescendo het Wilhelmus ten gehore brengt. Hierna is er gelegenheid tot het leggen van bloemen en het monument van de heer Roelfsema en het Joods Monument te bezoeken.




Herdenkingsbijeenkomst in Koekange

Het 4 mei comité Koekange houdt in samenwerking met de gezamenlijke kerken, de Oud Indiëgangers en de Vereniging Dorpsbelangen op 4 mei een herdenkingsbijeenkomst in Dorpshuis De Schakel. De bijeenkomst begint om 19.15 uur. Na de stille tocht wordt om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Aansluitend vindt een kranslegging plaats bij het monument aan de Dorpsstraat. Hierna speelt muziekvereniging Sempre Sereno het Wilhelmus en is er gelegenheid tot het leggen van bloemen.

Herdenkingsbijeenkomst in Ruinerwold
In Ruinerwold vindt op 4 mei om 19.25 uur een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Nederlandse Hervormde Kerk. Na de kerkdienst is er een stille tocht naar het grafmonument op de begraafplaats waar bij het monument twee minuten stilte in acht genomen wordt. Hierna speelt muziekvereniging de Bergklanken het Wilhelmus en is er gelegenheid tot het leggen van bloemen.

Herdenkingsbijeenkomst in Zuidwolde
Om 19.40 uur is er een samenkomst op het Kerkplein in Zuidwolde. Vervolgens vertrekt de stoet richting de twee monumenten voor de gevallenen bij het gemeentehuis. Om 20.00 uur wordt er twee minuten stilte in acht genomen waarna muziekvereniging de Woudklank het Wilhelmus ten gehore brengt. Hierna is er gelegenheid tot het leggen van bloemen.


///////////////////////////////////


Noot van de redactie:   Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het cluster communicatie, tel. (0528) 378239/378241.



---- --