Gemeente Lansingerland

Lansingerland in top 20
digid

Onlangs publiceerde GBO.Overheid hun jaaroverzicht "Groei gebruik DigiD. Lansingerland staat in dit jaaroverzicht op de 20e plaats.

GBO.Overheid is verantwoordelijk voor het beheer en de verdere ontwikkeling van een aantal overheidsbrede ICT-voorzieningen. Het Jaaroverzicht 2008 bevat onder meer een top 20 van organisaties bij wie het gebruik van DigiD voor burgers in 2008 het meest is toegenomen in vergelijking met 2007. Het gaat hierbij om de grootste procentuele stijging van het aantal gelukte authenticaties in 2008 ten opzichte van 2007.

Gemeente Lansingerland staat in deze top 20 op de 20e plaats.

Wat is DigiD?
DigiD staat voor Digitale Identiteit. Het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëreren. U kunt dan met één inlogcode terecht bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen.

Wat kan ik met DigiD bij gemeente Lansingerland? De groei laat zien dat er steeds vaker gebruik gemaakt wordt van het afnemen van webdiensten met behulp van DigiD. Gemeente Lansingerland heeft digitale dienstverlening hoog in het vaandel staan. Hiermee kan een inwoner gemakkelijker en op het moment dat het hem uitkomt gebruik maken van diensten van de gemeente. Er wordt binnen de gemeente hard gewerkt aan het uitbreiden van digitale dienstverlening. Zo kunnen diverse uittreksels uit de Gemeentelijke Basis Administratie al aangevraagd worden met DigiD. Ook uittreksels uit het geboorteregister, huwelijksregister, echtscheidingsregister en overlijdensregister kunt u zo aanvragen. En gemak dient de mens: u kunt dan ook on-line betalen. Maar ook informatie over de WOZ waarde van uw woning kunt u met DigiD bekijken. Er zal steeds meer dienstverlening via DigiD beschikbaar komen.

Wilt u ook gebruik gaan maken van DigiD?
Kijk dan op de Digitaal Loket pagina. Hier vindt u meer informatie over hoe u DigiD kunt aanvragen.