Verzekerden overlijdensrisico laten 10.000 euro liggen

04/05/2009 07:00

Independer.nl

De premieverschillen bij overlijdensrisicoverzekeringen blijven enorm groot. Veel huiseigenaren hebben zo'n verzekering afgesloten, maar weinig mensen zijn zich bewust van de forse premieverschillen. Bezitters van een overlijdensrisicoverzekering betalen gemiddeld 500 euro per jaar teveel voor hun verzekering, berekende vergelijkingssite Independer.nl. Over de gehele looptijd (25 of 30 jaar) betalen verzekerden ruim 9.500.euro teveel premie.

Onderzoek onder bezoekers van de site Independer.nl toont aan dat mensen zich niet realiseren hoe groot de besparing op een overlijdensrisicoverzekering kan zijn. Slechts 11% van de consumenten met een overlijdensrisicoverzekering is van plan te kijken of er op deze verzekering kan worden bespaard. De meeste deelnemers denken meer te kunnen besparen op hun autoverzekering of inboedelverzekering.

Consumenten die al een overlijdensrisicoverzekering hebben, profiteren meestal niet van de verlagingen. Veel verzekeraars berekenen deze lagere tarieven alleen door aan nieuwe verzekerden en wijzen bestaande klanten niet op de premieverlagingen. Mensen die een overlijdensrisicoverzekering hebben, dienen dan ook zelf het initiatief te nemen om te vergelijken en de verzekering over te sluiten.

De forse premieverschillen zijn ontstaan doordat enkele verzekeraars hun premies flink hebben verlaagd en andere de premies steeds meer differentiëren. Hanteerden verzekeraars voorheen één premie die was gebaseerd op leeftijd en gezondheid, tegenwoordig zijn er speciale premies voor rokers, niet-rokers, ondernemers, hogere inkomens, jonge gezinnen en consumenten met hoge verzekerde kapitalen.

Vanwege het 10-jarig bestaan van Independer.nl start op 5 mei een goede doelenactie. Independer.nl wil goede doelen laten meeprofiteren van de enorme besparingen die consumenten kunnen behalen door het oversluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Het berekenen van de persoonlijke besparing en aanvragen van een offerte, zonder verdere verplichtingen, is voldoende om Independer.nl 10 euro te laten doneren. De offerteaanvragers mogen zelf bepalen waaraan Independer.nl 10 euro namens hen mag overmaken. Independer.nl steunt daarmee o.a. de volgende goede doelen: KiKa, Ronald McDonald Kinderfonds en het Astma Fonds.

Een overzicht van de totale besparingspotentie per verzekeraar vindt u via onderstaande link:

http://weblog.independer.nl/pdf/marktberekening.pdf





http://www.independer.nl