Ingezonden persbericht


F5 lanceert beveiligingsoplossing voor unified webapplicaties

Nieuwe versie BIG-IP Application Security Manager biedt eerste en enige geïntegreerde beveiliging tegen Layer 7 DoS- en 'Brute Force'-aanvallen

Schiphol-Rijk, 4 mei april 2009 â¤* F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking (ADN), lanceert versie 10 van BIG-IP(TM) Application Security ManagerTM (ASM), een firewall voor webapplicaties. Met BIG-IP ASM richt F5 zich op grote bedrijven en serviceproviders die hun infrastructuur willen consolideren en hun applicaties effectiever moeten beveiligen, inzetten en optimaliseren. Deze nieuwe versie van BIG-IP ASM biedt verbeterde bescherming tegen aanvallen, verkleint bedreigingsrisico's en vergroot de applicatietransparantie. Daarnaast is BIG-IP ASM nu ook beschikbaar voor het krachtige VIPRION(TM)-platform van F5. Dit zorgt voor een betere schaalbaarheid en betere prestaties voor grote locaties.

De BIG-IP-oplossingen die draaien op een TMOS(TM)-architectuur, combineren applicatiebeveiliging, trafficmanagement en acceleratiefunctionaliteit in één apparaat. Dit resulteert in tot vijftig procent minder bandbreedtegebruik en tot tien procent betere gebruikersprestaties. BIG-IP ASM is een belangrijk fundament van de F5-visie op Unified Application- en Data Delivery-diensten, en biedt een geïntegreerde beveiligingsoplossing voor webapplicaties. Door applicatieservices aan te bieden op een centraal platform, zorgen BIG-IP-oplossingen ervoor dat de inzet van verschillende apparaten niet langer nodig is. Dit resulteert in lagere investeringen (CAPex) en operationele kosten (OPex), terwijl de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit van bedrijfskritische webapplicaties en -processen juist stijgen.

De nieuwe versie van BIG-IP ASM biedt de volgende componenten / features.
* Verbeterde bescherming tegen nieuwe en opkomende bedreigingen. De nieuwe versie beschermt onder andere tegen Layer 7 DoS-aanvallen (Denial of Service), 'Brute Force'- en SQL-aanvallen. Bedrijven kunnen dankzij de geïntegreerde beveiliging op een flexibel en schaalbaar platform beter voldoen aan eisen op het gebied van applicatiebeveiliging.
* Lagere investeringen en operationele kosten door consolidatie en automatische beveiligingsinstellingen. BIG-IP ASM zorgt voor een centraal beveiligingsbeleid en maakt daardoor monitoring en visualisatie mogelijk. Doordat prestaties meetbaar zijn, kunnen gebruikers goed geïnformeerde beslissingen nemen. Dit resulteert in een efficiënt gebruik van IT-resources. De geïntegreerde automatische beveiligingsinstellingen zijn eenvoudig in te schakelen, waardoor organisaties zonder veel inspanningen voldoen aan compliance-regels. Met de zelf in te stellen iRulesTM-functie kunnen bedrijven extra beveiligingsmaatregelen treffen voor hun Application Delivery-omgevingen. Ook monitort de oplossing URL-serverwachttijd - een extra tool om de eindgebrruikerservaring te verbeteren.
* Naadloze integratie met oplossingen van derden resulteert in een snelle inzet en lagere TCO. F5 werkt nauw samen met vooraanstaande beveiligings- en applicatieleveranciers, zodat klanten profiteren van een snelle en niet-verstorende implementatie. Zo zorgt de integratie met Splunk voor een beter inzicht in aanval- en traffictrends voor bedreigingsanalyse en -voorspellingen. De integratie met DataWall van Secerno resulteert in een totaaloplossing voor applicatie- en databasebeveiliging. Daarnaast bieden de Application-Ready Templates van F5 vooraf geconfigureerde policies, waardoor BIG-IP-oplossingen veelgebruikte applicaties van Microsoft, Oracle, IBM en andere leveranciers optimaliseren en beveiligen.

'Bedrijven zijn steeds afhankelijker van online toegang tot applicaties en data. Dit zorgt voor een toegenomen beveiligingsrisico, variërend van Denial of Service tot en met het openbaar maken van gevoelige data', zegt Mark Vondemkamp, directeur Product Management Security bij F5. 'Met onze beveiligings- en versnellingsoplossingen kunnen F5-klanten hun applicatiebeveiliging verbeteren zonder af te doen aan de IT-flexibiliteit of de gebruikerservaring.'

Beschikbaarheid
BIG-IP versie 10 en de nieuwe versie van BIG-IP ASM zijn per direct beschikbaar. F5-klanten kunnen kosteloos gebruikmaken van de Application-Ready Templates.