Edimax introduceert 11n Dual Mode internetcamera met Pan/Tilt functie


Nieuwe IP-camera biedt een krachtige en flexibele beveiligingsoplossing voor thuis en op kantoor

BEST, 20090504 -- Edimax Technology (TSEC: 3047), introduceert de IC-7000PTn, een 802.11n Dual Mode IP-camera met pan/tilt-functie en 1.3 megapixel lens. Met deze camera kunnen gebruikers een camerabeveiligingssysteem opzetten dat via elke willekeurige webbrowser op afstand kan worden bestuurd. De IC-7000PTn kan eenvoudig worden aangesloten op het netwerk voor live-video- en audiostreaming over het Internet. De hoge snelheid en het stabiele signaal van 802.11n-technologie maakt de camera ideaal voor het versturen van hoogstaande videobeelden. Voor een optimale beeldkwaliteit en een zo efficiënt mogelijke bandbreedte, ondersteunt de IC-7000PTn twee manieren van videocompressie; MJPEG en MPEG-4.

Met de gemotoriseerde pan/tilt-functie kunnen gebruikers via de webinterface de kijkhoeken van de camera aanpassen en een ruimte van top tot teen scannen. De camera ondersteunt hiervoor een horizontale kijkhoek van 355 en een verticale hoek van 120 graden. De camera is voorzien van `multi-area motion detection'. Hiermee kunnen gebruikers drie verschillende plekken in het kijkveld aanwijzen en de camera zo configureren dat er een snapshot verzonden wordt zodra deze beweging waarneemt in één van de ingestelde kijkvelden. De IC-7000PTn is tevens voorzien van een SDHD/SD-slot zodat snapshots of opgenomen bestanden behalve op de harde schijf, e-mail of FTP, ook lokaal op een SD-geheugenkaart kunnen worden opgeslagen.

De IC-7000PTn is uitgerust met een uitgang voor een speaker en microfoon. Verder biedt de camera uitgebreide wachtwoordbeveiliging en ondersteuning voor een onbeperkt aantal gelijktijdige gebruikers. Dankzij de gratis Dynamic Domain Name Service (DDNS) kunnen gebruikers een persoonlijk webadres aanmaken van waaruit ze kunnen inloggen op de camera. Ter beveiliging van het draadloze signaal is de camera voorzien van WEP, WPA en WPA2-encryptie.

Beschikbaarheid en prijzen
De IC-7000PTn is per direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van ¤219,- incl. BTW.

Beeldmateriaal
Hoge resolutie afbeeldingen van de camera kunt u hier vinden: www.edimax.eu/pressphotos/IC-7000PTn.jpg

Over Edimax Technology

Edimax Technology is een wereldwijde producent van een breed scala aan netwerk- en connectiviteitsoplossingen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1986, is Edimax uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande leveranciers van netwerkoplossingen in Azië. Het hoofdkantoor van Edimax is gevestigd in Tapei County, Taiwan en sinds 2001 is Edimax genoteerd aan de Taiwanese Stock Exchange. In 2006, had het bedrijf een omzet van 100 miljoen dollar en het wereldwijde personeelsbestand telt inmiddels ruim 900 medewerkers. Met ruim 21 jaar ervaring in de netwerkbranche kan Edimax zijn klanten en partners wereldwijd kwalitatief hoogwaardige producten, gedegen ondersteuning en een zeer uitgebreid productaanbod bieden. Het productportfolio van Edimax bestaat uit de volgende productcategorieën: Wireless, Connectivity, Routers, Switches, Print Servers, IP-Camera's, Business Solutions and VoIP.

www.edimax.nl





Ingezonden persbericht