Makita toont rescue kettingzagen en motordoorslijpers op IVIC


SON, 20090504 -- Makita demonstreert op de komende IVIC (Internationale Vakbeurs Incidentmanagement Crisisbeheersing & Rampenbestrijding) een aantal hoogwaardige Dolmar motordoorslijpers en kettingzagen, die dankzij een specifieke doorontwikkeling geschikt zijn voor de hulpverleningssector. Tijdens deze beurs van 13 t/m 16 mei a.s. op voormalig vliegkamp Valkenburg in Katwijk deelt Makita de stand met Safety Masters uit Helmond.

De Dolmar kettingzagen PS7900HS.RESC en PS5000DH.RESC zijn voorzien van een Tungston carbide ketting. Deze ketting zaagt ook door alle niet-houten materialen, zoals bijvoorbeeld vliegtuigwanden, dakleer en roldeuren. De motordoorslijper PC7314WS.RESC is voorzien van een speciale Dolmar RescueForce schijf voor alle materialen.
Tijdens de beurs worden de mogelijkheden van de machines volop gedemonstreerd. Hulpverleners kunnen het Dolmar gereedschap zelf uitproberen en ervaren dat deze over specifieke eigenschappen beschikken waarmee levens gered kunnen worden.

Samenwerking
Makita en Safety Masters delen tijdens de beurs een stand en werken bij de verschillende demonstraties nauw samen. Dat is een gevolg van de samenwerking van beide bedrijven die sinds begin april officieel bekrachtigd is. Safety Masters heeft als totaalleverancier gericht op hulpverleningsdiensten de reddingsmachines van Dolmar toegevoegd aan het bestaande assortiment rescuematerialen voor brandweer, ambulancediensten, bewaking en EHBO.

Makita en Dolmar
Een aantal jaren geleden nam Makita Corporation uit Japan, wereldleider in professioneel handgereedschap, de Duitse fabriek Dolmar over. Begin 2007 heeft Makita Corporation ook de tuindivisie van Fuji Robin overgenomen. Hiermee biedt Makita een compleet assortiment professionele tuinmachines voor diverse toepassingen.

Fotobijschrift: De Dolmar kettingzaag snijdt met gemak door dakleer en roldeuren.





Ingezonden persbericht