Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 2 april 2009

Frommermann en acteur Peter Blok brengen speciaal programma voor 4 mei

Op zondag 4 mei aanstaande vindt aansluitend op de dodenherdenking het jaarlijkse 4 mei concert plaats in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Dit jaar heeft de Nederlandse vocale groep Frommermann, samen met acteur Peter Blok, een speciaal programma samengesteld.

De optredens van Frommermann tijdens het Grachtenfestival van 2005, Koninginnedag 2006 en het Prinsengracht concert in 2008 werden een groot succes. En begin maart jl. stond het gezelschap twee maal in een uitverkochte Kleine Komedie. De groep is vernoemd naar Harry Frommermann, in 1927 oprichter van de Comedian Harmonists. In 1935 werden de Comedian Harmonists door de nazi's gedwongen zichzelf op te heffen, aangezien drie van de zangers joods waren. Frommermann blaast het repertoire van de Comedian Harmonists nieuw leven in.

Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting 4 mei Concert. Dit jaar kan daarbij voor het eerst worden gerekend op de steun van het Amsterdams 4 en 5 mei Comité. Het Comité heeft besloten om met ingang van 2009 het jaarlijkse 4 mei concert in de Beurs van Berlage te laten vervallen en zich aan te sluiten bij het concert in het Concertgebouw. Een ondersteuning en samenwerking waar de Stichting 4 mei Concert vanzelfsprekend erg blij mee is; mede daardoor kan de toekomst met vertrouwen tegemoet worden gezien.

De Stichting 4 mei Concert beoogt elk jaar op 4 mei, om 21.15 uur, een concert te organiseren in het Concertgebouw dat aansluit bij de betekenis van en de gevoelens op deze dag en dat bovendien - dankzij de lage toegangsprijzen - bezocht zal kunnen worden door de gehele Amsterdamse bevolking, van jong tot oud.

De uitvoerenden zijn:

Frommermann:

Jan-Willem Schaafsma, tenor

Marcel Reijans, tenor

Mattijs van de Woerd, bariton

Jan Willem Baljet, bariton

Martijn de Graaf Bierbrauwer, bas

David Bollen, piano

Paul van Utrecht, gitaar

Peter Blok, acteur

Het concert begint om 21.15 uur en duurt (zonder pauze) ongeveer een uur. De toegangsprijs is laag (¤ 10,-) dankzij de genereuze bijdrage van verschillende organisaties die dit initiatief een warm hart toedragen.

Op www.herdenk.nu kunnen scholen en jongeren een digitale les over dit concert vinden. Op www.4meiconcert.nl staat informatie over de Stichting 4 mei Concert.

Begunstigers: Behartiging Arbeiders Belangen, St. Elise Mathilde Fonds, Muller Visual, Studio Zest, Wolters Kluwer, Stichting Centrum '45, Janivo Stichting, VSB Fonds, Amsterdams 4 en 5 mei Comité, Parool, Trouw, Vrij Nederland

Kaarten kunnen telefonisch, via de website of aan de kassa van het Concertgebouw gekocht worden. Reserveerlijn: 020-6718345 (dagelijks van 10.00-17.00 uur); website: www.concertgebouw.nl; ter info: www. herdenk.nu



Ingezonden persbericht