Ingezonden persbericht


Metropolis 2009 presenteert: The Asteroids Galaxy Tour

Op zondag 5 juli vindt de 21e editie van het gratis popfestival Metropolis plaats in het Zuiderpark te Rotterdam. Van 's middags 13.00 uur tot 21.00 uur in de avond zijn er in het park meer dan veertig nationale en internationale veelbelovende live-acts te zien op verschillende podia. De eerste bandnaam die Metropolis aankondigt is The Asteroids Galaxy Tour uit Denemarken.

Metropolis Presenteert
Op maandagavond 4 mei presenteert Metropolis in samenwerking met poppodium Rotown de line-up van het festival. The Asteroids Galaxy Tour geeft in Rotown alvast de muzikale aftrap voor het festival op 5 juli.

The Asteroids Galaxy Tour (DEN)
The Asteroids Galaxy Tour is hard op weg om internationaal door te breken. De opgewekte, zomerse klanken van multi-instrumentalist Lars Iversen en de naïeve, ietwat aparte vocalen van Mette Lindberg vormen de spil van de groep. Als band benaderen ze een eigentijdse versie van jaren '60 soul, compleet met toeters en blazers, maar dan wel op een geheel eigen manier. Alsof Duffy en Mark Ronson in de studio zitten met MGMT. Kleurrijk, speels en uitzonderlijk cool.

De voorverkoop van dit concert is begonnen.

Metropolis Presenteert
Datum: maandag 4 mei 2009
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17-19, 3014 GB Rotterdam. Aanvang: 21.00 uur
Deuren open: 20.00 uur
Entree: ¤ 10,-

Metropolis - New Music First
De nieuwe slogan van Metropolis zegt het al. De programmeurs zijn op zoek naar de vernieuwende acts die binnenkort niet meer weg te denken zijn uit de Nederlandse muziekscene. In het verleden heeft Metropolis zich op dat gebied al bewezen door acts als Smashing Pumpkins, The Prodigy, Kula Shaker, Wu Tang Clan, Train, The Strokes, Interpol, The Killers, Pete and the Pirates, Moke en Kubus & Bang Bang te programmeren voordat zij waren doorgebroken.

Metropolis Festival
zondag 5 juli 2009
Zuiderpark, Rotterdam
www.metropolisfestival.nl

Het Metropolis Festival wordt mede mogelijk gemaakt dankzij: Rotterdam Festivals, Mascotte, Pact op Zuid, Vestia en Your World