Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jubileumexpositie van Maria Hees in Tassenmuseum Hendrikje

Dit jaar viert Maria Hees haar 30-jarig jubileum als tassenontwerpster. Ter gelegenheid van dit jubileum is van 4 mei tot en met 1 juni 2009 in Tassenmuseum Hendrikje de expositie 'Tijdloze tassen, 30 jaar tassen van Maria Hees' te zien.

Behalve ontwerpen uit de afgelopen 30 jaar worden in deze expositie ook tassen uit haar nieuwste collectie getoond. Sinds 1979 is Maria Hees zelfstandig ontwerpster van gebruiksvoorwerpen en objecten, zoals tassen en sieraden.

Kenmerkend voor haar tassen is de verwerking van zeer uiteenlopende materialen zoals hout, metaal en vissenleer. Ook past ze bijzondere technieken toe zoals waterstraalsnijden en capitonneren. In haar nieuwe collectie tassen interpreteert ze de smocktechniek door het gebruik van klinknagels. Vanuit de techniek ontstaat bij Maria Hees vaak de vorm. Maria Hees vindt het uiterlijk van de tas zeker zo belangrijk als de binnenkant. Van binnen moet hij vooral functioneel zijn, maar van buiten vooral mooi.

Maria Hees
Maria Hees (1948) studeerde in 1979 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem in de richting Vormgeving in Metaal en Kunststoffen. Haar werk is opgenomen in diverse musea en wordt verkocht in vele galerieën in binnen- en buitenland. De ontwerpen van Maria Hees komen weloverwogen tot stand. De tassen van Maria Hees worden in eigen beheer in beperkte oplage gemaakt.

Fotobijschrift: tassen uit de nieuwe collectie van Maria Hees

Adres en openingstijden
Tassenmuseum Hendrikje
Herengracht 573
1017 CD Amsterdam
T 020-524 64 52
F 020-524 63 53
E info@tassenmuseum.nl
I www.tassenmuseum.nl
Het museum is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur.