Nederlandse Spoorwegen

Persinformatie
29 april 2009

Dodenherdenking bij NS

Treinen staan op 4 mei 2 minuten stil

Op maandag 4 mei staan de treinen om 20.00 uur 2 minuten stil in het kader van de Nationale Herdenking. Gevallen spoorwegpersoneel wordt `s middags in Utrecht herdacht.

Bij de Nationale Herdenking van alle oorlogsslachtoffers sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog wordt in heel het land 2 minuten stilte in acht genomen. Uit respect hiervoor staan alle treinen van NS en van andere reizigers- en goederenvervoerders op 4 mei van 20.00 tot 20.02 uur stil. Ook op verschillende grote en kleine stations in Nederland zoals Amsterdam Centraal, Alkmaar en Amersfoort vinden herdenkingen plaats en worden kransen bij de aanwezige gedenkplaten gelegd.

Herdenking gevallen spoorwegpersoneel Tweede Wereldoorlog Daarnaast vindt om 13.00 uur in Utrecht bij het monument voor gevallen spoorwegpersoneel een plechtigheid plaats. Er worden kransen gelegd door president-directeur van NS Bert Meerstadt, en directielid van ProRail Udo Groen en door afgevaardigden van de Bond van Gepensioneerd Vervoerspersoneel (BGV). Ook vertegenwoordigers van de ondernemingsraden van NS en ProRail nemen deel aan de plechtigheid. Daarna is er een minuut stilte. Begin en einde van de herdenking worden op ingetogen wijze begeleid door een trompettist.

Het monument staat aan het Moreelsepark bij `De Inktpot' (het kantoor van spoorbeheerder ProRail).


* * * *

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NS Persvoorlichting, tel. 030-2357070