Ingezonden persbericht


rotterdam in actie tegen c2000 zendmast aan de essenburgsingel AANSTAANDE MAANDAOCHTEND 4 MEI

OMBUDSMAN FEESTONTBIJT

KOMT ALLEN

OM KRACHT BIJ TE ZETTEN AAN DE INDIENING VAN ONZE KLACHT TEGEN DE MINISTER BIJ DE NATIONALE OMBUDSMAN

VEEL POLITICI KOMEN OOK!

LAAT ZE ZIEN DAT WE STERK STAAN
KOMT ALLEN!

OP CAMPING "ZONDERMAST"
MAANDAGOCHTEND 4 MEI VANAF HALF ACHT
HOEK ESSENBURGSINGEL / DIERGAARDETUNNEL
LEES VERDER!

Beste bewoners,

Door onze protestcamping aan de Essenburgsingel hebben we de bouwers van de C2000-zendmast nu al een week lang op afstand gehouden. Komen ze maandag terug? Alleen u kunt dat voorkomen. Alle kleine beetjes helpen. Kom daarom aanstaande maandagochtend vier mei, voordat u naar uw werk gaat even ontbijten op camping "Zondermast". We gaan de klacht tegen de minister die we indienen bij de Nationale Ombudsman, feestelijk overhandigen aan vertegenwoordigers van de Gemeenteraad, Deelraad en van het Deelraadbestuur. Komt u ook? Laat ze zien hoe sterk we staan!

Meer weten? Lees hier dan even verder.

De minister van Binnenlandse Zaken wil een 53 meter hoge C2000 zendmast neerzetten aan de Essenburgsingel, hoek Diergaardetunnel. C2000 is het digitale communicatiesysteem voor politie, brandweer en hulpdiensten. Dat is dus niet hetzelfde als GSM en UMTS voor uw mobiele telefoon. Het is een apart netwerk, met een heel andere frequentie dan voor mobiele telefoons

De mast komt er zó uit te zien:

Al maandenlang voeren bewoners en schooldirecties in dit groene stukje Rotterdam actie tegen de mast. Zie voor een overzicht op www.hierpastgeenmast.nl . Waarom moet de mast per se op een stedenbouwkundig gevoelige plek, recht in het verlengde van de Heemraadssingel, midden in de door burgemeester Aboutaleb zo geprezen groene Rotterdamse Singels, waar dagelijks 5000 scholieren op 12 scholen verblijven? Waarom niet 200 meter verderop, in de braakliggende en onbewoonde Sporendriehoek?

"Kan niet", "Past niet", "Gaat niet" zegt de minister keer op keer (bij monde van de politiedienst vtsPN, die verantwoordelijk is voor de plaatsing van de masten). Telkens bracht zij nieuwe argumenten in stelling. Maar AL die argumenten zijn weerlegd door onafhankelijke expertisebureaus. Eerst door TNO (in opdracht van de deelgemeente), daarna door HEC (in opdracht van de minister zelf). Als laatste redmiddel tovert de minister nu weer een nieuw, zogenaamd doorslaggevend technisch argument uit de hoge hoed: de "handover" kwaliteit van de Sporendriehoek zou niet goed zijn. Ook DAT argument hebben wij inmiddels weerlegd.

Zie voor meer informatie op www.hierpastgeenmast.nl woordvoerder Judith Bokhove, 010-4775839, 06-24520106, logocompact@gmail.com ; ZIE OOK www.hierpastgeenmast.nl