Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eerste hulp voor onderweg
Care Plus® First Aid Kits geschikt voor elke reiziger

Almere, mei 2009 - Tropenzorg® dé specialist en marktleider op het gebied van gezond en veilig reizen, biedt eerste hulp voor elke reiziger. De Care Plus® First Aid Kits zijn van alle noodzakelijke EHBO hulpmiddelen voorzien, uitgevoerd in een handig meeneem formaat en voldoen aan de laatste Europese richtlijnen en kwaliteitsnormen. Het aantal toeristen en zakenreizigers dat vertrekt zonder dergelijke eerste hulp uitrusting is beangstigend groot. De compacte, praktische en handzame kit is verkrijgbaar in verscheidene varianten en is voorzien van een tailormade First Aid Guide, samengesteld door Tropenzorgs' reisdokter Ronald Hulsebosch. In de Guide vind je onderwerpen en hulp terug zoals: de basis, verwondingen, essentiële EHBO materialen en referenties.

First Aid Guide
De Care Plus® First Aid Kits zijn samengesteld door 'De Reisdokter van Tropenzorg' Ronald Hulsebosch. Hulsebosch is arts, ervaren expeditielid en tevens schrijver van de handige Care Plus® First Aid Guides, welke te vinden zijn in de Kits. De Guides bevatten de kennis en de ervaring van Hulsebosch welke zijn aangepast op elke type reiziger. "De gezondheid van de reiziger is onze grootste prioriteit. Daarom hebben wij de First Aid Kits in verscheidene varianten ontwikkeld; zo ontstaat voor elke reiziger een product op maat voorzien van het juiste advies en gebaseerd op de laatste Europese richtlijnen en kwaliteitsnormen". Afhankelijk van de soort First Aid Kit varieert de inhoud van een rolletje gaas, een pincet en veiligheidsspelden tot aan bijvoorbeeld een warmtedeken vinyl handschoenen en injectienaalden.

Prijs, verkrijgbaarheid en advies
Tropenzorg' Care Plus® producten zijn verkrijgbaar bij apotheek, drogisterij en de betere buitensportzaken. De Care Plus® is leverbaar in 11 verschillende varianten en is verkrijgbaar vanaf ¤ 12,95 (Home & Holiday Basic), ¤ 22,95 (World & Travel Sterile) en ¤ 24,95 (Outdoor & Sport). Op www.myfirstaidkit.eu kan op basis van een test worden bepaald welke First Aid Kit het meest geschikt is voor welke reiziger. De site is beschikbaar in maar liefst 7 talen. Over Tropenzorg en Care Plus®
Tropenzorg is al sinds 1992 dé specialist op het gebied van gezond en veilig reizen. Het is de enige organisatie gespecialiseerd in adviezen, lezingen, opleidingen die bijdragen aan de gezondheidsbescherming van reizigers. Deze kennis wordt gebruikt bij het ontwerpen en maken van de producten onder de naam Care Plus®. Deze producten zijn er niet alleen voor wie verre, tropische reizen maakt. Ook voor de vakantieganger in Europa of gewoon thuis in Nederland zijn diverse Care Plus® producten zeer nuttig en soms zelfs onmisbaar. Op www.tropenzorg.eu vind je meer informatie over Tropenzorg, het assortiment en reis- en gezondheidsadviezen, zoals up-to-date informatie over heersende ziektes in het buitenland. De uitgebreide serie producten van Care Plus® beschermt je tegen o.a. stekende insecten, de zon, slechte hygiënische omstandigheden en vervuild drinkwater. Op www.careplus.eu vind je alle informatie over de producten.