Ingezonden persbericht


Persbericht

Salesforce.com benoemd tot een van 's werelds meest ethische ondernemingen ~ salesforce.com ontving onderscheiding samen met onder andere American Express, Dell, Google en Texas Instruments van het Ethisphere Instituut ~

Utrecht, 4 mei 2009 - Salesforce.com (NYSE; CRM), de onderneming voor zakelijke cloud computing, is door het Ethisphere Instituut voor het derde achtereenvolgende jaar benoemd in de lijst van 's werelds meest ethische ondernemingen voor 2009. Het Ethisphere Instituut is een internationale denktank die zich richt op het creëren, bevorderen en delen van best practices op het gebied van bedrijfsethiek, maatschappelijk verantwoord ondernemen, anti corruptie en duurzaamheid. Salesforce.com is samen met een indrukwekkende lijst van internationaal opererende bedrijven onderscheiden, waaronder onder andere American Express, Dell, Google en Texas Instruments.

"Onze onderneming is gebouwd op een fundament van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij zijn ervan overtuigd dat het geven van een deel van onze tijd, product en vermogen, volgens ons 1/1/1-model, de maatschappij en onze klanten ondersteunt", aldus Marc Benioff, chairman en CEO van salesforce.com. "We zijn er trots op voor het derde achtereenvolgende jaar opgenomen te zijn in de lijst van 's werelds meest ethische ondernemingen. Het is een eer waarvoor we iedere dag hard werken om deze te verdienen."

Om de meest ethische ondernemingen ter wereld te kiezen, hebben onderzoekers en analisten van Ethisphere, waaronder toonaangevende advocaten, rijksambtenaren, professoren en organisatieleiders, meer dan 10.000 ondernemingen tijdens een streng evaluatieproces beoordeeld. De commissie onderzocht ethische codes, geschillen en eventuele wetsovertredingen. Ook werden de investeringen in innovatie en duurzame bedrijfstoepassingen onderzocht en werd er gesproken met consumentengroeperingen.

"Salesforce.com heeft bewezen een van de leiders te zijn in het staven van hoge ethische standaarden. Zij valt absoluut op binnen de industrie", aldus Alex Brigham, executive director van het Ethisphere Instituut. "De concurrentie tijdens de verkiezing van 's werelds meest ethische onderneming was erg sterk dit jaar. We prijzen salesforce.com dat zij zich beseft dat ethisch verantwoord ondernemen niet alleen goed is om te doen, maar dat dit ook leidt tot succesvollere en winstgevendere activiteiten."

Ga voor de volledige lijst van 's werelds meest ethische ondernemingen in 2009 naar http://ethisphere.com/wme2009.

(346 woorden)