#Bloemendagen Anna Paulowna 2 t/m 6 mei 2009

Felle kleuren laten de polder stralen!

Elk jaar is het weer een feest. De polder straalt als de bloemen in vele felle kleuren bloeien. Als de bloemenvelden op zijn mooist zijn laten de inwoners zien wat je met duizenden hyacintenbloempjes kan doen. Dit levert prachtige mozaïeken op. Op de foto's hiernaast ziet u de kampioenen bij de Mozaieken (Tina Turner), de bruggen, de "Toekomst" (Obama), de jeugd (Engeltjes in de wolken), de werkstukken (Asterix/Obelix) en de objecten (de Hoeden).

De Bloemendagen bezoekt u per auto, bus of op de fiets. Naast de tientallen mozaïeken en werkstukken zijn ook vele straten en bruggen versierd met meterslange narcissenslingers en andere creatieve materialen. Een gezellige markt en een kunstzinnige expositie zorgen voor afwisseling in het programma zodat de Bloemendagen een compleet dagje uit wordt. Bovendien kunt u de Bloemendagen prima combineren met een bezoek aan Bloeiend Zijpe, de Poldertuin, Landgoed Hoenderdaell, of de Floratuin. Allemaal in en rond Anna Paulowna!!

De bloeiende bollenvelden in 's werelds grootste aaneengesloten bollenteeltgebied zijn het kleurrijke decor van de Bloemendagen. Daar zijn we trots op en dat willen we graag aan iedereen laten zien! Een voorproefje op wat er allemaal te zien is vindt u onder de knop foto's. Maar ook kunt u onze TV commercial bekijken die vrijdag en zaterdag op RTV Noord Holland en TV Fryslan te zien is.

En als u enthousiast geworden bent en een boodschap wilt achterlaten voor andere bezoekers, kunt u hier naar het gastenboek.

Mozaieken

Mede door de sponsors, maar vooral door de duizenden vrijwilligers staat "de Polder" vol met bloemrijke creaties. Meest in het oog springend hierbij zijn de mozaieken.
De mozaïeken worden gemaakt van de bloempjes van de hyacint. Voor het maken van een mozaïek is veel geduld nodig. Hoewel veel voorbereidingen al eerder in het jaar plaatsvinden, kan met het meeste werk pas een aantal dagen voor aanvang van de Bloemendagen worden begonnen. De bloempjes moeten dan stuk voor stuk met een speld op een plaat tempex worden geprikt, zo'n 10.000 bloemen en spelden per m2. De titel van Nederlands Kampioen is weggelegd voor de winnaar in de hoogste categorie. In de categorie jeugd strijden de deelnemers tot 13 jaar om deze titel.

Versierde bruggen, straten en objecten

Een aparte categorie vormen de straten en bruggen. Deze worden versierd met slingers van narcissen en opgefleurd met prachtige bloemstukken. De categorie objecten is heel divers. De creativiteit van de deelnemers speelt hier een grote rol. Een object kan eigenlijk van alles zijn zolang bloemen daarin een hoofdrol spelen.

Maar er is meer...

Tijdens de Bloemendagen is er meer te doen: natuurlijk zijn er de prachtige bollenvelden maar ook vele exposities, markten, fiets- en wandeltochten, demonstraties, vrijwel allemaal gratis toegankelijk. Op de informatieposten is een gratis overzicht verkrijgbaar van alle activiteiten. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Poldertuin aan de Molenvaart, een prachtig aangelegde tuin waar ualle gewassen aan zult treffen die in deze omgeving worden geteeld.Op de informatieposten zijn plattegronden te verkrijgen. Voor fietsers en wandelaars zijn er speciale routes.