Intel Capital investeert in ASM International N.V.

Investering in Nederlands bedrijf stimuleert innovatie op het gebied van geavanceerde chipproductietechnologie

Kontich, 4 mei 2009 - Intel Capital, de wereldwijde investeringsmaatschappij van Intel Corporation, investeert in het Nederlandse ASM International (ASMI). Deze investering wordt gedaan door het aankopen van 4 procent van ASMI's totale aandelenpakket, gebaseerd op ongeveer 54 miljoen uitstaande aandelen.

ASMI loopt voorop bij het onderzoeken, ontwikkelen, produceren, verkopen en ondersteunen van apparatuur en materialen die gebruikt worden om halfgeleiderproducten te produceren. De onderneming levert productieoplossingen voor het bewerken van wafers en voor assemblage van halfgeleiderproducten. De geavanceerde technologieën van het bedrijf, die voldoen aan de belangrijkste criteria van de International Technology Roadmap for Semiconductors, spelen een belangrijke rol bij het in stand houden van de Wet van Moore.

"Innovaties op het gebied van apparatuur en materialen zijn onontbeerlijk voor het creëren van nieuwe mogelijkheden in halfgeleiderproductie", zegt Arvind Sohani, Intel executive vice president en president van Intel Capital. "Deze investering in ASMI maakt deel uit van de strategie van Intel Capital om innovaties te stimuleren die aansluiten op Intels roadmap voor productietechnologie."

Over Intel

Intel, marktleider in chipinnovatie, ontwikkelt technologieën, producten en initiatieven die de manier waarop mensen leven en werken voortdurend verbeteren. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom en op http://blogs.intel.com.