Gemeente Medemblik

51631 / 59475 51631

Nieuws

Bevrijdingsloop door Medemblik op 5 mei

Wognum, Nibbixwoud, Midwoud, Oostwoud, Twisk, Opperdoes en Medemblik. Ze worden allemaal aangedaan door de lopers van Loopgroep Medemblik in hun Bevrijdingsloop op 5 mei. Tussen 0:00 uur 's nachts en ongeveer 15:45 uur 's middags leggen de lopers zo'n 170 kilometer af tussen Wageningen en Medemblik fietsend en lopend in estafettevorm.

Op maandag 5 mei vindt de jaarlijkse bevrijdingsloopestafette plaats. Uit diverse plaatsen in het land halen loopteams het bevrijdingsvuur op in Wageningen en brengen dat naar hun gemeente. Vanuit Medemblik is loopgroep Medemblik van de partij. Burgemeester Theo van Eijk neemt de vlam in ontvangst en zwaait de loopgroep uit. Wethouder Posma onthaalt de groep feestelijk bij het Monument aan de Breedstraat/Nieuwstraat in Medemblik. Hier zal het bevrijdingsvuur bij het monument worden aangestoken met de fakkel uit Wageningen.

Rond 13.00-13.30 uur bereiken de lopers de grens van de gemeente Medemblik bij Wognum, Zwaagdijk-West. De route door Medemblik ziet er als volgt uit. Vanaf richting Hoorn via Wognum, Nibbixwoud, Midwoud, Oostwoud, Twisk naar Opperdoes. Vanuit Opperdoes gaat de route via de Almereweg, Randweg, Westersingel, Hogesteeg, Kaasmarkt naar de Nieuwstraat.