Gemeente Alkmaar


Vier 5 mei in de Alkmaarderhout

Alkmaar, 27 april 2009

---

Het 5 Mei Comité organiseert voor de dertiende keer de viering van bevrijdingsdag met een programma met veel muziek en gezelligheid Comitélid Hugo Koeman: "Op 5 mei hangt er altijd een knusse sfeer in de Alkmaarderhout. Op het gras zitten mensen op kleedjes te genieten van elkaar en de muziek. Echt een feest voor iedereen!"

Dat je in vrijheid leeft, daarvan ben je je niet elke dag bewust. Daarom is het goed dat we één dag na 4 mei samen vieren dat we in Nederland in vrijheid leven. Hugo: "Iedereen kan dat bij ons op zijn of haar eigen manier doen. Maar wel met elkaar. Met respect voor elkaars geloof, overtuiging, leeftijd, voorkeur, gewoonten, geslacht, interesse, leeftijd, gewicht, afkomst, woonplaats, haarkleur, nationaliteit, smaak en ga zo maar door."

Het hoofdbestanddeel is muziek. Daarnaast is er informatiemarkt, een sportspektakel en allerlei activiteiten voor kinderen. Dit jaar is er een speciaal programma voor jongeren.

In 2008 trok het festival 8000 - 9000 bezoekers. Jong en oud, man en vrouw, licht en donker, groot en klein uit Alkmaar en omstreken.

Het festival in de Alkmaarderhout, begint om één uur en de muziek is even na 8 uur afgelopen. De toegang is gratis.

13.00 Yori Swart
14.00 Cartoon
15.00 Zaphod
16.00 Fortunate sons
17.00 Brainbogs, Duitse rock uit Darmstadt
18.30 De kift

Kijk voor de laatste informatie op www.5meialkmaar.nl

Het festival wordt mogelijk door bijdragen van o.a. Gemeente Alkmaar, Van Alckmaer, Timoteus interieurbouw, Erkamp van Leersum notarissen, de Huisvuilcentrale en Parlan.

Het 5 Mei Comite bestaat uit: Anna Koeman, Diede Kwadijk, Frans Jong, Frits Kaijer, Hugo Koeman, Kees Kwadijk, Marjo Mol, Renna Himonetos en Sanneke Kwadijk.
27 april 2009