Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Tijdens Rotterdams Bevrijdingsfestival

IJsselmondse jongeren op het Lijn5mei Podium

Rotterdam European Youth Culture; Their World is our World is YOUR WORLD.

Rauwe Hip-Hop, dikke dancebeats, oogverblindende visual arts en confronterend theater, dat is waar Rotterdam European Youth Culture (REYC) tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland (ZH) voor staat.

Rotterdamse Jongeren uit 9 deelgemeenten (IJsselmonde, Hilligersberg-Schiebroek, Noord, Kralingen-Crooswijk, Prins Alexander, Delfshaven, Charlois, Feijenoord en Hoogvliet) zijn de afgelopen tijd door de cultuurscouts van stichting NRC (Stichting Nieuwe Rotterdamse Cultuur) aangedragen en door JMR gekoppeld aan jongeren uit diverse partner- of zustersteden van Rotterdam. Nu, een week voorafgaand aan het Bevrijdingsfestival ZH, zijn zij in Nederland om onder begeleiding van intermediairs en jonge artistieke professionals aan de slag te gaan met het thema Vrijheid & Identiteit van het Nationaal Comité 4 en 5 mei 2009. Dit met culturele uitspattingen en muzikale hoogtepunten tot gevolg.

Deze verrassende samenwerkingen vertalen zich tijdens het Bevrijdingsfestival ZH, vanaf 11.00 tot 15.30 uur, op het FunX presents Lijn5mei Podium.

Presentatie en begeleiding: Andrea Moreira Santos, eerste Jongerenburgemeesteres van Nederland.

Kijk voor meer informatie op:
http://www.reyc.bevrijdingsfestivalzh.nl/

Your World IJsselmonde