PVV in debat over migratie in Europa

28/04/2009 15:55

R.G. Ruijs Stichting

Tijdens de komende editie van het 5 Mei Festival, hét bevrijdingsfestival van Den Haag, wordt een groots opgezet debat gehouden onder de titel 'Fort Europa: Hoe open blijven de grenzen?'.

Recent heeft ook lijsttrekker Barry Madlener van de PVV deelname aan het debat toegezegd. De overige deelnemers zijn: Thijs Berman van de PvdA, Wim van de Camp van het CDA, Dennis de Jong van de SP, Hans van Baalen van de VVD, Gerben-Jan Gerbrandy van D66 en Judith Sargentini van GroenLinks. Het is voor het eerst dat de lijsttrekkers over misschien wel hét belangrijkste thema van de Europese Verkiezingen met elkaar in discussie gaan. Dit bij voorbaat al verhitte debat staat onder leiding van columnist en radio- en televisiemaker Prem Radhakishun.

De verkiezingen voor het Europees Parlement worden in Nederland gehouden op donderdag 4 juni 2009. De leden van het Europees Parlement worden dan door de burgers van alle EU-lidstaten verkozen voor een termijn van vijf jaar. De eerste Europese verkiezingen vonden plaats in 1979. Het Europees Parlement telt 785 zetels. Nederland bezet daarvan 27 zetels.

Tijdens het 5 Mei Festival, hét bevrijdingsfestival van Den Haag, kunnen bezoekers verder onder andere kijken en luisteren naar: VanVelzen, Van Dik Hout, Kus, Firewater, Kempi, Sioen & Calling Up Soweto, Hit Me TV, Jamal Thomas, Hansen Tomas, Sjaak Bral, Friends, Oh Oh Den Haag ft. Hans Vandenburg & Lies Schilp, The Reverend Fred Show en het Mama Verhalen Koor.

Het gratis toegankelijke 5 Mei Festival kent de volgende onderdelen:


- Concerten op twee buitenpodia op het Spuiplein.


- Debatten, optredens en lezingen in Theater aan het Spui.


- Een grote festivalmarkt.


- Kinderactiviteiten in de tuin van de Nieuwe Kerk.


- Een sportprogramma op de Turfmarkt (i.s.m. Haagse Hogeschool).

Meer informatie: www.5meifestival.nl

Het 5 Mei Festival wordt mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Prins Bernhard Cultuurfonds, Geste Vastgoed, Haagse Hogeschool, Galaxy, Festivents en Azivo.





http://www.5meifestival.nl


Noot voor de redactie: