Defensie ondersteunt Bevrijdingsfestivals

Traditiegetrouw vervoert Defensie op 5 mei per helikopter artiesten die als Ambassadeur van de Vrijheid namens het Nationaal Comité 4 & 5 mei optredens verzorgen op verschillende Bevrijdingsfestivals. Dit jaar zijn dat Ellen ten Damme & Isis, Voicst en Typhoon. Drie transporthelikopters, afkomstig van het Defensie Helikopter Commando op vliegbasis Gilze-Rijen vliegen de artiesten door Nederland.

Defensie levert deze ondersteuning sinds begin jaren negentig. Door de inzet van de helikopters is het mogelijk dat de artiesten optredens door het hele land verzorgen. Zo worden dit jaar de volgende steden aangedaan: Vlissingen, Rotterdam, Roermond, Utrecht, Assen, Groningen, Zwolle, Haarlem en Den Bosch.

Op 5 mei wordt ter ondersteuning van de Bevrijdingsfestivals gevlogen vanaf vliegbasis Gilze-Rijen. De transporthelikopters vertrekken met de artiesten vanaf circa 11.00 uur naar de eerste festivals. In de avonduren keren de helikopters terug naar de vliegbasis.

Voor eventuele geluidhinderklachten, veroorzaakt door extra vliegbewegingen, kunnen omwonenden bellen met het gratis landelijke klachtennummer 0800 -022 60 33.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed