VanVelzen, Kus, Sioen, Van Dik Hout en meer op 5 Mei Festival Den Haag

05/03/2009 12:00

R.G. Ruijs Stichting

Den Haag, 05 maart 2009

P e r s b e r i c h t

VanVelzen, Kus, Sioen, Van Dik Hout en meer op 5 Mei Festival Den Haag

De buitenprogrammering van de tweede editie van het 5 Mei Festival, hét bevrijdingsfestival van Den Haag, is rond. Op dinsdag 5 mei 2009 zal op de twee buitenpodia worden opgetreden door tien acts uit binnen- en buitenland.

Slotact van het 5 Mei Festival wordt de band Van Dik Hout. Deze Nederlandstalige groep viert dit jaar hun 15-jarig bestaan en heeft net de nieuwe single 'Ik moet je hebben' uitgebracht.

Ook dit jaar start het 5 Mei Festival met een optreden voor kinderen. De bekende meidengroep Kus zal om 13.00 als eerste optreden, direct nadat het festival is geopend door burgemeester Van Aartsen.

De zanger VanVelzen uit Delft zal optreden met zijn nieuwe begeleidingsband waarin twee ex-leden van Krezip spelen. In mei verschijnt zijn nieuwe CD 'Take Me In'.

De Belgische zanger Sioen komt naar Den Haag voor een exclusief optreden. Vorig jaar nam de muzikant in Zuid-Afrika een CD op met muzikanten uit Soweto. In april en mei komen de Zuid-Afrikanen naar Europa voor enkele optredens in België. Het concert in Den Haag is vooralsnog de enige show in Nederland.

De Haagse groep Friends brengt hindoestaanse popsongs waarbij invloeden uit de Bollywood films worden gecombineerd met Westerse en Zuid-Amerikaanse ritmes.

Jerrel Lloyd Kemperveen, beter bekend als Kempi, is een Nederlandse rapper van Antilliaanse afkomst. Vorig jaar verscheen zijn debuut-CD 'Du Zoon' en won de rapper vier State Awards voor o.a. Beste Solo Artiest en Beste Album.

Firewater is een in 1997 opgerichtte internationale groep met bandleden uit Turkije, Amerika en Indonesië. Met hun CD 'The Golden Hour' reist de band de komende zomer door Europa. Hun enige Nederlandse concert is in Den Haag.

De Amsterdamse groep Hit Me TV verraste vorig jaar met de debuutsingle 'Maybe the dancefloor'. Het even aanstekelijk titelloze debuutalbum werd geproduceerd door de Belg Frank Duch(ee)ne (Soulwax, Ozark Henry, Hooverphonic).

Hansen Tomas debuteerde vorig jaar met de single '1000 en 1 gedachten' die hoog in de hitlijsten kwam. Inmiddels is ook zijn album 'Stad En Land' uitgekomen, met sterke Nederlandstalige pop/rocksongs.

Bijzonder trots is het 5 Mei Festival op het Nederlandse debuutconcert van de Amerikaan Jamal Thomas. Deze vaste drummer in de band van Maceo Parker, komt met zijn eigen elf man sterke funkband naar Den Haag om songs van zijn debuutalbum te spelen.





http://www.5meifestival.nl