Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, ROTTERDAM 22 APRIL 2009

VIER JE VRIJHEID OP 5 MEI OP BEVRIJDINGSFESTIVAL ZUID-HOLLAND

Op 5 mei viert heel Nederland feest! We vieren dan onze vrijheid, want dit gegeven is niet altijd vanzelfsprekend. Bevrijdingsfestival Zuid-Holland wordt geopend door niemand minder dan Burgemeester Aboutaleb, dit is de officiële start van het festival. Je hoort en ziet (inter-)nationale topartiesten op het Erasmuspodium, urban culture op het FunX presents Lijn5mei podium en bands en acts op het Vrijheidspodium.

Na het openingswoord om 13.00 uur door Burgemeester Aboutaleb, is het aan nationale en internationale artiesten om hun stem te laten horen voor Vrijheid & Identiteit! Het totale programma bestaat uit allerlei soorten rock-, pop-, hiphop- en dancemuziek waar je tot in de late uurtjes dansend van kunt genieten. Maar er is meer...

Pringles/Fatboy presents Silent Disco Lounge

Laat een freedom message achter bij de ingang van de Pringles/Fatboy Silent Disco Lounge zodat jouw stem gehoord wordt! Geniet van de Silent Disco DJ's die speciaal zijn teruggekomen van hun wereldtournee terwijl jij ligt te chillen in je Fatboy hangmat.

Rotterdam European Youth Culture

Rauwe Hip-Hop, dikke dancebeats, oogverblindende visual arts en confronterend theater, dat is waar Rotterdam European Youth Culture (REYC) tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland (ZH) voor staat.

Rotterdamse Jongeren zijn gekoppeld aan jongeren uit diverse partner- of zustersteden van Rotterdam. Een week voorafgaand aan het Bevrijdingsfestival ZH komen zij naar Nederland om onder begeleiding van jonge artistieke professionals aan de slag te gaan met het thema van 5 mei 2009. Dit heeft culturele uitspattingen en muzikale hoogtepunten tot gevolg!

Presentatie: Andrea Moreira Santos, eerste Jongerenburgemeester van Nederland.

Music Matters

Music Matters neemt de uitdaging aan om vier totaal verschillende muziekstijlen te combineren tot één geheel. Music Matters vroeg Kevin Ferreira da Silva, winnaar van de VSB fonds Music Matters Award 2008, samen met drie andere finalisten de proef op de som te nemen. Onder leiding van muzikale duizendpoot Keimpe de Jong (bekend van o.a. RO theater) gingen ze aan de slag. Op Bevrijdingsfestival ZH laten ze horen hoe het resultaat klinkt.

Week van de Vrijheid

Van 27 april tot en met 5 mei staan jongerenzender FunX en hiphoppartner Lijn5 geheel in het teken van de vrijheid en hiphop. In de Week van de Vrijheid zijn er diverse specials zoals de HipHop Top 100 en HipHop Radio. Op Bevrijdingsdag sluit het radiostation de week spetterend af met het FunX presents Lijn5mei podium onder de Rotterdamse Erasmusbrug. Hier verzorgen onder andere Maikal X, GMB, Sabrina Starke en Winne knallende optredens.

Voor de definitieve programmering en voor verdere informatie, zoals locaties en bereikbaarheid, zie www.bevrijdingsfestivalzh.nl.