Ingezonden persbericht


Hakim en Dirk Scheele op achttiende kinderfestival Bevrijdingspop

Haarlem, 17 april 2009 - Hakim Traïdia en Dirk Scheele zijn twee van de acts op het kinderfestival van Bevrijdingspop. Stichting Bevrijdingspop organiseert het kinderfestival dit jaar alweer voor de achttiende keer. Op 5 mei aanstaande zijn de jongste festivalbezoekers van 12.00 tot 18.00 uur welkom in het Florapark in Haarlem.

Om 13.00 uur genieten kinderen van een optreden van meester-verteller Hakim. Hij vertelt een verhaal over de dromendief, die dromen van kinderen steelt. Op een dag steelt de dromendief de dromen van de zoon van een uitvinder. Als de uitvinder merkt dat zijn kind geen dromen meer heeft, probeert hij erachter te komen wie dat heeft gedaan. Maar dat is geen gemakkelijke klus...

Om 14.15 uur en om 15.30 uur organiseert het kinderfestival een jump-workshop. Deze workshop wordt gegeven door twee ervaren jumpers van Ready2Dance.

Dirk Scheele geeft om 16.30 uur een soloshow. Dirk zingt de favoriete liedjes van zijn vier Liedjesspeeltuin-cd's. Tijdens de voorstelling bouwt hij langzaam de spanning op en neemt hij de kinderen mee naar een fantasietuin, waarin allerlei spannende dingen gebeuren. Dit alles leidt uiteindelijk tot een boeiend muzikaal gebeuren, dat uitmondt in een klein popconcert, waaraan alle kinderen enthousiast meedoen.

Naast deze optredens is er nog veel meer te doen. Een spannende nieuwe attractie in het Florapark dit jaar is het adventure klimtoestel, waar kinderen heerlijk in kunnen klimmen en klauteren. Wegens het grote succes van vorig jaar is ook de Nickelodeon Supertruck weer aanwezig. Verder kunnen de kinderen zich laten schminken, een sneltekening van zichzelf laten maken, springen op het springkussen of een eigen schilderijtje verven.

Kijk voor het gehele programma van Bevrijdingspop Haarlem op http://www.bevrijdingspop.nl/programma/

Over Bevrijdingspop
Stichting Bevrijdingspop organiseert al sinds 1980 jaarlijks het bevrijdingsfestival in Haarlem, Noord-Holland. Zo'n 450 vrijwilligers werken hard mee aan dit unieke festival. Het bevrijdingsfestival biedt nationale en internationale artiesten een podium en biedt 150.000 toeschouwers elk jaar weer een mix van hedendaagse popmuziek, alternatieve muziek, straattheater en kinderentertainment. Sinds 2008 organiseert Bevrijdingspop ook een klassiek herdenkingsconcert op 4 mei. Kijk voor meer informatie op www.bevrijdingspop.nl
---

Meer informatie over bevrijdingspop:

Progress Communications
Jan Willem Alphenaar
Tel: 06 109 62 071
pers@bevrijdingspop.nl

Voor perspassen en fotopassen tijdens het festival kunt u een aanvraag e-mailen naar: pers@bevrijdingspop.nl