Gemeente Roermond

5 Mei: Millenniumgemeente Roermond tegen armoede en milieuvervuiling

Op 5 mei, tijdens het Bevrijdingsfestival, is de Gemeente Roermond met een stand aanwezig op het Munsterplein en informeren wethouders, raadsleden en commissieleden belangstellenden over de gemeentelijke bijdrage aan de bestrijding van de armoedeproblematiek. Tegelijkertijd vragen zij aandacht hiervoor. Ter plaatse kunnen die dag via een vrijwillige bijdrage en deelname aan een spel diverse millenniumprojecten worden ondersteund. Uiteraard kunnen de winnaars elk uur aantrekkelijke prijzen winnen.

De Gemeente Roermond is sinds 21 augustus 2008 Millenniumgemeente. Samen met inmiddels 111 andere Nederlandse gemeenten werkt de Roermondse organisatie aan het realiseren van de acht millenniumdoelen waaronder vermindering van extreme armoede in de wereld, het bevorderen van de gezondheidszorg, toegang tot onderwijs, het tegengaan van milieuvervuiling en het bevorderen van eerlijke handel.

De Gemeente Roermond geeft op verschillende manieren inhoud aan deze doelen, zoals:

* financiële ondersteuning van buitenlandse projecten om armoede en milieuvervuiling tegen te gaan, zoals in Burkina Faso (opvanghuis straatkinderen) en Sumba (eerlijke vergoeding voor lokale producten);

* energiebesparing in de eigen gebouwen;

* bewust (duurzaam) inkopen (groene energie, Max Havelaar koffie);
* milieueducatie (Sarahs wereld, project zonnepanelen en windmolen basisschool Aan de Roer)

Wij kunnen als gemeente niet de mondiale problemen oplossen, maar door er met zn allen werk van te maken helpen we echt. Daarom is aanmelding als millenniumgemeente ook een stap in de goede richting en staan wij op het Bevrijdingsfestival om informatie te geven over onze activiteiten en zoveel mogelijk handen op elkaar te krijgen!, aldus wethouder IJff van Mondiale Vorming/Ontwikkelingssamenwerking.

Publicatiedatum: 22-04-2009 Bijgewerkt: 22-04-2009