Ingezonden persbericht


Persbericht - 29 april 2009

Radio 5 Nostalgia op bevrijdingsdag Radio Oranje

Op 5 mei herinneringen van luisteraars onder het motto 'Kind in de Oorlog'

Radio 5 Nostalgia staat op 5 mei stil bij de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog en bevrijdingsdag. Het nostalgische radiostation gaat terug in de tijd aan de hand van herinneringen van luisteraars die als kind de oorlog beleefden. Journaliste Juliëtte Eichholtz (RVU) verzamelde brieven van mensen met hun herinneringen aan 'kind-zijn in de oorlog'. Dertien van deze herinneringen zijn speciaal voor Radio 5 Nostalgia bewerkt tot bijzondere radioverhalen. Bekende stemmen als die van Ernst Daniël Smid en Joop van Zijl spreken de verhalen in. Ieder uur zendt Radio 5 Nostalgia zo'n verhaal uit. De brieven worden gebundeld in een boek dat in 2010 verschijnt, precies 70 jaar na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

De dertien verhalen krijgen een plekje in de speciale '5 mei zaal' in Museum Nostalgia, het virtuele museum op de website van Radio 5 Nostalgia. Bezoekers van de website kunnen de verhalen hier terugluisteren.

De luisteraars van Radio 5 Nostalgia kunnen via een gratis telefoonnummer (0800-3000555) ook hun eigen herinneringen aan hun kindertijd in de oorlog en de bevrijding kwijt. Reageren kan tevens via herinnering@radio5.nl. De muziek speelt op bevrijdingsdag een belangrijke rol. De hele dag is muziek uit de jaren 40 te horen.

Radio 5 Nostalgia

Radio 5 Nostalgia is het sfeervolle publieke radiostation met vooral evergreens uit de jaren 50, 60 en 70 in combinatie met informatie en service. Radio 5 is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar. Radio 5 Nostalgia zendt elke werkdag tussen 06.00 en 19.00 uur de programma's Wekker Wakker! (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV), Familie Nederland (RVU) en Open Huis (EO) uit met bekende radiopersoonlijkheden zoals Jan Steeman, Henk Mouwe, Jeanne Kooijmans en Rocky Tuhuteru.

Radio 5 is te beluisteren via de kabel en via de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf). In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.

Vanaf 23 maart is de muziek van Radio 5 Nostalgia 24 uur per dag te beluisteren via een online livestream op de website van Radio 5.

Voor meer informatie: www.radio5.nl



Ingezonden persbericht