Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, ROTTERDAM 29 APRIL 2009
TOTALE PROGRAMMERING BEVRIJDINGSFESTIVAL ZUID-HOLLAND 5 MEI ROTTERDAM

Op 4 mei ben je 2 minuten stil om te herdenken en

op 5 mei geef je 5 minuten voor de vrijheid van anderen. Vrijheid maak je met elkaar! Op 5 mei, tijdens Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, zijn het naast de grote getale bezoekers, de artiesten die de 'freedom vibe' gaan verspreiden over het festivalterrein. Op drie verschillende podia wordt je verast, met een diversiteit aan muziek, waar jij met je eigen identiteit gehoor aan kunt geven, door er te zijn. Het is aan Burgermeester Aboutaleb om het festival met woord en daad te openen. De burgermeester zal samen met een estafettedeelnemer, het Rotterdamse bevrijdingsfeest spectaculair openen. Atletiekvereniging CAV ENERGIE, neemt met dertig estafettelopers de taak op zich om vanuit Wageningen (waar het bevrijdingsvuur ontstoken wordt), via Barendrecht, Rotterdam in vuur en vlam te zetten. Om 13.00 uur bij het monument DE BOEG op de Boompjes wordt door Ton Legerstee (estafettedeelnemer), het vuur overhandigd aan Burgemeester Aboutaleb. Na de officiële opening is het woord aan de band Babylon Circus, opener van het muzikale programma van Bevrijdingsfestival 2009. Met een vers gereleasd album gaan deze Franse giganten dit jaar Lowands indoctrineren en zijn daarnaast keihard bezig de Europese podia te veroveren. Maar eerst openen zij Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2009! 3X RAAK
Met maar liefst drie podia, Erasmuspodium, Vrijheidspodium en FunX presents Lijn5mei podium, is er voor ieder wat wils. Het programma bestaat uit rock-, pop-, hiphop- en dancemuziek waar je tot 23.00 uur 's avonds dansend van kunt genieten. Tevens zijn er over de hele dag diverse debatten verspreid, waar je ook zelf je stem kunt laten horen. Het belooft een groot Rotterdams spektakel te worden. Iedereen is daarom op deze speciale dag uitgenodigd, want vrijheid maak je samen!

Voor de totale programmering Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2009, zie bijlage. Voor verdere informatie zoals locatie en bereikbaarheid, zie www.bevrijdingsfestivalzh.nl.



Ingezonden persbericht