Ingezonden persbericht


Aladdin introduceert eerste smartcardauthenticatieoplossing voor online services zonder client-software

Aladdin eToken PRO Anywhere combineert authenticatie op basis van certificaten met plug-and-play functionaliteit

IJsselstein, 5 mei 2009 ­ Aladdin Knowledge Systems,wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging, introduceert de Aladdin eToken PRO Anywhere. Dit is de eerste krachtige smartcardauthenticatieoplossing die uitstekende beveiliging op basis van certificaten combineert met plug-and-play gebruiksgemak. Deze nieuwste innovatie in smartcardauthenticatie heeft geen client-software nodig. Op deze manier voorziet Aladdin eToken PRO Anywhere gebruikers van krachtige, two-factor authenticatie vanaf elke computer met een internetverbinding en een USB-poort.

De Aladdin eToken PRO Anywhere is bij uitstek geschikt voor organisaties die klanten, partners en interne gebruikers op afstand veilige toegang tot webdiensten willen bieden via een intuïtief en gebruiksvriendelijk platform. De authenticatieoplossing vereist geen client-software. Daardoor is het niet langer nodig om endpoints te voorzien van software voor toegang op afstand. Daarnaast biedt de oplossing veilige en gebruiksvriendelijke toegang tot vertrouwelijke data, applicaties en diensten ­ vanaf elke mogelijke locatie. Dat maakt de Aladdin eToken PRO Anywhere ideaal voor bedrijven die behoefte hebben aan geavanceerde beveiliging voor privé- en zakelijke gegevens, bijvoorbeeld organisaties in de financiële sector, juridische instanties en zorg-, eCommerce- en overheidsinstellingen.

"De Aladdin eToken PRO Anywhere is een voorbeeld van hoe authenticatie er in de toekomst uit gaat zien voor organisaties die op een gebruiksvriendelijke manier krachtige, op certificaten gebaseerde authenticatie willen aanbieden", zegt Shlomi Yanai, vicepresident Authentication Business Unit van Aladdin Knowledge Systems. "Veel organisaties zijn constant op zoek naar manieren om te profiteren van nieuwe online businesskansen, om fraude en cybercrime te voorkomen en om te voldoen aan regelgeving. Tegelijkertijd willen ze producten en diensten maken en aanbieden volgens de wensen van eindgebruikers. Met de eToken PRO Anywhere zijn ze in staat om online digitale informatie waterdicht te beveiligen, terwijl ze gebruikers ongeëvenaard gebruiksgemak bieden met een op certificaten gebaseerde oplossing."

De nieuwe Aladdin-authenticatieoplossing combineert uitstekende beveiliging met uitzonderlijk gebruiksgemak. Zo omvat de eToken PRO Anywhere alle functionaliteit die je mag verwachten van een smartcardauthenticatieoplossing, inclusief on-board identiteitsgegevens en opties voor digitale handtekeningen. Daarnaast biedt de oplossing met haar plug-and-play functionaliteit de mobiliteit van een One-Time-Password-authenticatieoplossing. Bovendien vereisen de apparaten geen onderhoud en verlopen ze nooit.

Zoals alle Aladdin smartcardchips heeft de Aladdin eToken PRO Anywhere een Common Criteria-certificering. Daarnaast doorloopt de oplossing momenteel het goedkeuringsproces voor niveau 2 en niveau 3 van FIPS 140-2-certificeringen.

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN) is een vooraanstaande leverancier van informatiebeveiligingsoplossingen. Het bedrijf heeft vestigingen in vijftien landen, een wereldwijd netwerk van partners en een groot aantal innovatie-awards op zijn naam staan. Aladdin eToken is de meest gebruikte two-factor USB-authenticatieoplossing ter wereld en biedt identiteits- en toegangsbeheertools voor databescherming. De two-factor authenticatietechnologie Aladdin SafeWord beschermt belangrijke informatiemiddelen en applicaties. Aladdin HASP SRM versterkt de groeimogelijkheden van softwareontwikkelaars en -leveranciers op basis van antipiraterijbescherming, copyrightbescherming, veilige licentiedistributie en productactivering. De real-time intelligente content security-gatewaybescherming van Aladdin eSafe helpt bedrijven bij data- en netwerkbescherming, het vergroten van de productiviteit en het voldoen aan regelgeving. Voor meer informatie: www.Aladdin.com.