Antonov Automatic Transmission

5 mei 2009

Antonov Plc
(de "Onderneming")

Verdere vooruitgang Chinese activiteiten

De Onderneming maakt verdere vooruitgang bekend met haar inspanningen om een joint venture ("JV") te vormen in China voor de fabricage en marketing van haar eigen TX-6 versnellingsbak. Een intentieverklaring is ondertekend door Chongqing Lan Dai Industry Co Ltd ("Lan Dai") en Antonov op een ceremonie die bijgewoond werd door leiders van de provincie Bishan en de lokale overheden van Chongqing. Eerder heeft Antonov al een intentieverklaring ondertekend met Sichuan Jianghan Industrial Group Co. Ltd, als aangekondigd op 30 maart 2009. Antonov's inspanningen richten zich nu op het zo snel mogelijk afronden van de details van de JV, waaronder een finale lijst met partners.

De Onderneming is er van overtuigd dat Lan Dai een uitstekende hoofdpartner is voor de JV, omdat zij de belangrijke capaciteiten meebrengen zoals brede markttoegang, kennis van massaproductie, en ervaring in versnellingsbakken. Lan Dai completeert op dit moment een nieuwe fabriek en heeft de beschikking over kantoorruimte, waarvan een deel toegekend zou kunnen worden aan de JV. Voorafgaand aan de ondertekening van een overeenkomst hebben Antonov en Lan Dai zich gecommitteerd om samen tot ¤ 2 miljoen te investeren in nieuwe ontwikkelingsprojecten met andere automobielfabrikanten, waaronder Lifan, die zal participeren in het bouwen van prototype demonstratievoertuigen.

In 2008 had Lan Dai een omzet van USD 70 miljoen, en zij heeft 1.400 medewerkers in dienst in de provincie Chong Qing. Zij heeft een trouwe klantenkring van Chinese automobiel bedrijven, waaronder Geely, Chery, Lifan, YuAn, en FAW. Verder heeft Lan Dai lange termijn partnerships met bedrijven in Iran, India, en Zuid-Korea. Meer informatie over Lan Dai is beschikbaar op http://en.cqld.com.

In de intentieverklaring wordt rekening gehouden met een minimale financiering van ¤ 30 miljoen ten behoeve van de JV, toegang tot de bestaande en reeds geplande faciliteiten van Lan Dai zouden dit bedrag kunnen reduceren. Beide partijen hebben bereidheid getoond om ¤ 15 miljoen te investeren, maar bijdragen van andere partners zouden dit kunnen beïnvloeden.

Dhr. Zhu Tangfu, Chairman van Lan Dai: "In China worden per week één miljoen auto's gemaakt, dit betreft inmiddels een grotere markt dan die in de VS. Het partnership met Antonov is een belangrijke stap voor Lan Dai om de belangrijkste aanbieder te worden van versnellingsbakken in China. Ik verheug mij zeer op deze uitdagende samenwerking met Antonov. Wij hebben ons vertrouwen in deze JV laten zien door ¤ 1 miljoen te committeren voor verder ontwikkelingswerkzaamheden voordat de uiteindelijke JV overeenkomst wordt ondertekend."

Dr. Jos Haag, Executive Chairman van Antonov: "Deze stap is een verdere versterking van onze relaties met de overheden van Chongqing, en zal een sterk platform zijn voor de productie en marketing van Antonov's eigen TX-6 versnellingsbak, vooral omdat Lan Dai alle capaciteiten in huis heeft die nodig zijn voor het succes van de JV."