Ingezonden persbericht


Nederlandse selectie voor de Biennial of Illustrations Bratislava.

Voor de 22ste editie van de Biënnale van Bratislava is werk van twaalf Nederlandse illustratoren geselecteerd. De Biennial of illustrations Bratislava (BiB) is de grootste, bekendste en ook meest prestigieuze tentoonstelling voor illustratoren van kinder- en jeugdliteratuur, waar hoge onderscheidingen voor illustratoren, als de felbegeerde 'Gouden Appel', uitgereikt worden.

Charlotte Dematons (Sinterklaas); Annemarie van Haeringen (De jongen die zijn brood knipte); Yvonne Jagtenberg (Balotje en Sinterklaas); Jan Jutte (Van mij en van jou); Martijn van der Linden (Ik voel een voet); Sieb Posthuma (Boven in een groene linde zat een moddervette haan : de 75 mooiste fabels); Harriët van Reek (Letterdromen met Do); Ingrid en Dieter Schubert (Ophelia); Gitte Spee (Er was eens een aapje); Thé Tjong-Khing (De sprookjesverteller); Marit Törnqvist (Ik blijf altijd bij je) én Alex de Wolf (In een land hier ver vandaag).

De selectiecommissie bestond dit jaar uit: Agnes Vogt, Alex de Wolf, Dick Valenteijn, Toin Duijx en Truusje Vrooland-Löb als voorzitter.

Wij zijn ook dit jaar weer trots op een prachtige Nederlandse inzending naar Bratislava en hopen natuurlijk dat in september Nederland enkele prijzen in de wacht zal slepen.