Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zelhem - inbraak bij garagebedrijf                        |

Maandag 4 mei werd een inbraak ontdekt bij een garagebedrijf aan de Ericaweg in Zelhem. Onbekenden hebben een groot professioneel koffieapparaat van Douwe Egberts gestolen.


De inbraak is in het weekend gepleegd en na het vernielen van een ruit verkreeg men toegang tot het pand. De dieven hebben het bruin/rode koffieapparaat megenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Eibergen - vrouw gedupeerd door babbeltruc                |

Een onbekende man heeft maandag 4 mei aan het begin van de avond een bejaarde vrouw gedupeerd. Na een babbeltruc ging hij er met haar portemonnee vandoor. De politie vraagt mensen die de verdachte hebben gezien, te bellen met 0900 - 8844.


De man kwam omstreeks 18.00 uur bij de vrouw die aan de Beltrumseweg woont aan de deur. Hij hing een verhaal op over een ziek kind en wilde graag van de telefoon van de vrouw gebruik maken. Eenmaal binnen deed hij voorkomen of hij geen contact kreeg met een arts en vroeg geld te wisselen voor een telefooncel. Bij het verlaten van de woning ging hij nog even snel naar binnen, omdat hij zogenaamd iets was vergeten. Kort daarop miste de vrouw haar portemonnee. De politie vraagt mensen die mogelijk meer over de man weten. Hij is ongeveer 35 à 40 jaar, 1.80 m, slank postuur, snor en had een onverzorgd uiterlijk.

|     |Winterswijk - inbraak bij verenigingen                    |

De politie stelt een onderzoek in naar twee inbraken die in de nacht van maandag op dinsdag 5 mei hebben plaatsgevonden bij verenigingen aan de Jaspersweg in Winterswijk. Bij de plaatselijke schietvereniging werd naast geld ook een groen muurkluisje met een klein kaliber patronen ontvreemd.


De inbraak bij de schietvereniging kwam door een alarmmelding rond middernacht bij de politie binnen. Bleek dat men een deur had geforceerd en in het kantinegedeelte diverse kluisjes met administratieve bescheiden en kasten had geforceerd. Toen men de met alarm beveiligde ruimte betrad, ging dit af. Ondanks dat zag men kans om een muurkluisje los te wrikken en mee te nemen. Hierin zitten enkele doosjes met .22 munitie. Dit betreft een klein kaliber munitie. Ook is uit die ruimte een geldkistje met inhoud meegenomen. Aangezien de politie vermoedt dat de inbraak door jeugdigen is gepleegd, sluit zij niet uit dat de munitie wordt weggegooid dan wel gebruikt gaat worden om het kruid uit te verkrijgen. De politie wijst op de risico's die hierbij ontstaan. In verband daarmee heeft de politie een SMS-Alert bericht verstuurd.


Naast deze inbraak was er ook getracht om bij een nabij gelegen honkbalvereniging in te breken. Mensen die meer duidelijkheid over de inbraken en de verdachten hebben, wordt verzocht te bellen met 0900 - 8844.


Einde berichten


-----------------------

(





(



---- --