Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 5 mei 2009

Wie is de Beste Webpoliticus van de Europese verkiezingen?

Het Nederlandse (internet)publiek kan zijn stem uitbrengen

De Europese verkiezingen staan voor de deur. Politici zetten de nieuwe media in om hun boodschap te verspreiden op het internet. Alles grijpen ze aan om de kiezer te bereiken: Twitter, YouTube, Facebook en Hyves. Tot 29 mei kan het Nederlandse publiek op de website BesteWebpoliticus.nl bepalen welke politicus zich het beste manifesteert op het internet.

Beste en Slechtste webpoliticus
Tot 30 april hebben circa 2000 bezoekers van BesteWebpoliticus.nl kandidaten voor het Europarlement genomineerd voor de verkiezing van Beste én Slechtste webpoliticus. Na deze eerste ronde zijn in beide categorieën 20 politici overgebleven, waarop gestemd kan worden.

Natasja Oerlemans (PvdD) favoriet
De grote favoriete voor de eindzege is Natasja Oerlemans, lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren. Maar ook politici als Judith Sargentini (GroenLinks), Ivo Thijssen, Sophie in ?t Veld (beiden D66), Eline van den Broek (Libertas) en Rena Netjes (CDA) krijgen veel stemmen. In de categorie Slechtste webpoliticus laat lijstduwer (!) Geert Wilders (PVV) de concurrentie ver achter zich.

Politics 2.0
Verwijzend naar het fenomeen Web 2.0 duikt steeds vaker de term Politics 2.0 op. De enorme groei van sociale media als Facebook en Hyves dwingt politici op nieuwe manieren het electoraat aan te spreken. Politici van D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren en het CDA zijn vooralsnog het actiefst op het internet. De andere partijen twitteren, youtuben en hyven beduidend minder.

Webprestaties lopen sterk uiteen
Over de toegevoegde waarde van al die netwerksites zijn de meningen verdeeld. Hoe dan ook, de moderne politicus kan niet meer zonder het internet. De webprestaties van onze politici lopen uiteen van amateuristisch tot uiterst professioneel. De een vindt prima zijn weg op het wereldwijde web, de ander is vooral lost in cyberspace. Met deze verkiezing wil BesteWebpoliticus.nl creativiteit, inzicht en visie belonen. Eerder werd BesteWebpoliticus.nl al genoemd door NOS Headlines en de Volkskrant. De verkiezing is een initiatief van Hendrikx van der Spek, adviesbureau voor bedrijfscommunicatie.

Einde persbericht

Belangrijke data:
Datum Gebeurtenis
Vrijdag 1 mei Start verkiezing ?Beste webpoliticus? Vrijdag 29 mei 2009 Laatste dag verkiezingen en feestelijke bijeenkomst met uitslag van de publieksprijzen en juryprijzen




Ingezonden persbericht