Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 5 mei 2009

Roel Vente in bestuur M-Lab
Laboratorium voor muziektheater benadrukt onafhankelijkheid

Roel Vente treedt - op persoonlijke titel - toe tot het Stichtingsbestuur van M-Lab, laboratorium voor muziektheater. Vente is samen met Albert Verlinde oprichter en directeur van theaterbureau V&V Entertainment. De bestuursvergadering op 13 mei is zijn eerste officiële handeling voor M-Lab.

"Ik vind M-Lab een fantastisch initiatief. In mijn ogen een broedplaats voor nieuwe ideeën, plannen en talent. Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren. De omstandigheden creëren voor nieuwe producties of minder voor de hand liggende voorstellingen die het verdienen om gezien te worden" aldus Vente.

Al eerder trad Erwin van Lambaart van Joop van den Ende Theaterproducties op persoonlijke titel toe tot het Stichtingsbestuur, evenals Ine de Boer (La Bloemen Productions) namens de Vereniging Vrije Theater Producenten. Met deze drie personen benadrukt M-Lab haar onafhankelijkheid.

De overige leden van het M-Lab bestuur zijn Frank Sanders (Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater), Ellen Alvares (Theater Instituut Nederland) en Peter Prein (zelfstandig financieel adviseur voor bedrijven en instellingen). Voorzitter is Jan Post (oud-topman Philips-Electronics en ex-voorzitter Kamer van Koophandel Amsterdam).

www.m-lab.nl

M-Lab, naar een idee van Janine en Joop van den Ende, krijgt steun van de VandenEnde Foundation, stadsdeel Amsterdam Noord en het ministerie van OC&W. Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht