Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

5 mei 2009

Hertz verlaagt leeftijd autohuur naar 19 jaar

Studenten profiteren van leeftijdverlaging en speciale Europese tarieven

Hoofddorp - Hertz Europa heeft de minimum verhuurleeftijd voor studenten verlaagd van 25 naar 19 jaar. Daarnaast genieten studenten vanaf nu een exclusieve korting van 15% op autohuur en 20% op bestelwagens. Hiermee is Hertz het eerste autoverhuurbedrijf dat in Europa een dergelijke studentenservice aanbiedt.

Michel Taride, President Hertz Europa: "Hertz is het eerste autoverhuurbedrijf dat jonge autohuurders een aantrekkelijk en vast tarief aanbiedt. Wij verheugen ons erop onze diensten uit te breiden naar een geheel nieuw marksegment van particulieren.

Nieuw studiejaar
De vakantie en het eind van het studiejaar naderen snel en de meeste studenten denken voornamelijk aan twee zaken; wat te doen tijdens de zomer en hoe hun spullen te verhuizen naar de nieuwe studentenkamer. Jongeren zijn niet langer afhankelijk van het OV of vaders met grote auto's en veel tijd. Want vanaf nu kunnen studenten vanaf 19 jaar eenvoudig zelf een auto huren bij Hertz.

Huurauto's voor deze studentenservice vallen in de categorie B en C, voorbeelden hiervan zijn de Ford Fiësta en de Ford Focus. Voor de bestelwagens zijn dit de categorieën B4 en C4, zoals de Mercedes Benz bestelwagen met dubbele cabine en de Volkswagen Transporter.

Studenten die minimaal één jaar in het bezit van een rijbewijs zijn en die een geldige studentenpas kunnen tonen, komen in aanmerking voor de leeftijd- en bijbehorende prijsverlaging. De actie is geldig in Nederland, België, Luxemburg, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, Tsjechië en Slovenië.

Algemene voorwaarden en condities:

1. "Hertz Students" (zoals de service genoemd wordt in Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Benelux en Zwitserland) of "Hertz Univercity" (in Spanje en Italië) is beschikbaar in de bovengenoemde landen voor auto- en bestelwagenverhuur. De service is zowel online als offline te boeken. In de VS, Canada, Tsjechië en Slowakije is alleen autohuur mogelijk. Studenten uit Australië en Nieuw-Zeeland kunnen toegang krijgen tot het programma door middel van een specifiek kortingsprogramma.
2. Dit programma is geldig voor geselecteerde autocategorieën; deze kunnen variëren per bestemming en zijn gebaseerd op beschikbaarheid.
3. De korting op auto's en bestelwagens is geldig voor studenten van 19 en ouder en is gebaseerd op het best beschikbare tarief van Hertz op het moment van reserveren.
4. Om in aanmerking te komen voor de korting, dient de student een geldig rijbwijs te hebben en deze minimaal een jaar te bezitten, en een geldige studentenkaart (deze documenten dienen te worden getoond op de locatie waar de auto opgehaald wordt). Een geldige credit card op naam van de student is nodig om de reservering te maken en deze dient ook meegenomen te worden naar de locatie waar de auto opgehaald wordt.
5. De Young Driver Surcharge kan door de student op de verhuurlocatie betaald worden en geldt voor studenten tussen de 19 en 24 jaar.

Over Hertz
Hertz is 's werelds grootste autoverhuurmaatschappij met meer dan 8.100 corporate vestigingen in 147 landen. Product- en service-innovaties zoals de Hertz #1 Club Gold, het speciaal voor Hertz ontworpen NeverLost satelliet navigatie systeem, het Hertz in-car DVD Entertainment en de unieke voertuigen in de Prestige, Fun en Green Collections onderscheiden Hertz van de concurrentie. www.hertz.nl

Einde persbericht