Gemeente Heerhugowaard


College reageert op kredietcrisis

De gemeentelijke belastingen hoeven nog niet omhoog, maar ook Heerhugowaard heeft last van de kredietcrisis. Vooral op het gebied van de woningmarkt. Er staan in de gemeente de komende jaren een flink aantal bouwplannen op het programma en het is nog maar de vraag hoe dat zich gaat ontwikkelen. Dat hebben we niet helemaal in eigen hand, realiseert het college zich. Tijd dus voor een strategie. En die heeft het college.

Visie
Woningen in de duurdere prijsklassen hebben het moeilijk, terwijl er wel vraag is naar goedkope woningen. In de nieuwbouwplannen die in Heerhugowaard op stapel staan is plaats voor beide type woningen. âHet is de kunst om daar een goed evenwicht in te vindenâ, aldus het college in een visie op de kredietcrisis. âWe gaan in ieder geval geen crisiswijken bouwen.â
De gemeente heeft er - vooral financieel - belang bij dat woningbouwlocatie De Draai ook daadwerkelijk wordt ontwikkeld. Dat betkent dat andere nieuwbouwlocaties, zoals Pater Jan Smitschool, het Gerard Douplantsoen en verdere appartementenbouw in het Stadshart kritisch zullen worden bekeken.

5-05-2009