Ingezonden persbericht


Persbericht: KNASTERCROSS OVERDONDERD DOOR MASSALE BELANGSTELLING

Knastercross overdonderd door massale aandacht bij inschrijvingen.

De inschrijvingen voor de `Kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse' zwaar en de DELA-klasse waren binnen één kwartier uitverkocht.

De organisatie verklaard: "Toen op 1 mei om 0.00 precies de lijnen open gingen was het een totaal gekkenhuis. Voordat we het eigenlijk in de gaten hadden moesten we alweer de twee populairste klasses dichtgooien. En eigenlijk was dat voor de `Kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse' (zwaar) helemaal niet de bedoeling want juist in deze klasse is er dit jaar geen limiet op het aantal inschrijvingen, maar worden de equipes op originaliteit beoordeeld. Toch bleek al na een kwartier dat het aantal inschrijvingen bijna 3x zoveel was dan dat er überhaupt plaats is. We hebben op dat moment dus noodgedwongen de handrem aangetrokken."

In de overige klasses zoals de `Kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse' (licht), de brommerklasse, de sjoremklasse en de kinderklasse is wel nog plaats, al is dat minimaal.

De organisatie betreurd het dat zij sommige equipes moet teleurstellen maar zegt er wel bij dat het nu en in de toekomst haast niet te voorkomen is omdat de populariteit van de Knastercross elk jaar nog stevig toe neemt.

Knastercross, het wildste familiefeest van het Zuiden, beleefd op 4, 5 en 6 september a.s. haar 4e editie. Op het festivalterrein aan de overkant van de A2 ter hoogte van Maastricht Aachen Airport, in Geulle, zullen ook dit jaar weer verschillende klasses verreden worden.

Voor meer informatie zie: www.knastercross.nl

Einde persbericht

Hoge resolutie foto's kunnen gedownload worden via deze link: http://www.knastercross.nl/pers/ en stockvideo kan opgestuurd worden.

Voor een interview of toelichting kunt u altijd contact opnemen met: Dion Groenestijn
info@knastercross.nl
gsm 06 2006 8001
fax: 046 850 29 27
(geel markeerde adresgegevens niet publiceren AUB)

Toelichting:

Wat is de Knastercross?
De Knastercross is een weekend waarin de combinatie van motoren, eigen bouwsels, spectaculaire motorshows, koud bier, live muziek en goed eten. Daarnaast zijn er ook nog de kindermotoropstapdagen, springkussen, LK pensglijden, binnenspeeltuin, schminken, stormbaan en de afstandbestuurbareauto's die samen zorgen voor een onvergetelijk feest. En je kan blijven slapen op de camping.

Klasses 2009

Kinderklasse
Brommerklasse
Sjoremklasse
DELA-klasse (crossmotoren)
Kijmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse (licht&zwaar)

Kengetallen
Festivalerrein:10,5Ha
Parkerenterreinen: 20Ha
Feesttent: 80x32m
Hekwerk: 3,5Km
Deelnemers: circa 500
Vrijwilligers: circa 300

Historie
2006
Voor de allereerste editie op 10 september 2006 waren er 3 bands geboekt en waren er maar liefst 350 deelnemers. 6.500 bezoekers wisten het festivalterrein te vinden in Geulle. De klasses: Brommerklasse, Kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse, Pocketbikeklasse, Crossmotorenklasse(allochtonenmanche), Kinderklasse (5 tot 12 jaar).

2007
De tweede editie van dit festival vond plaats op 1 en 2 september 2007. 7 bands traden op en 13.500 bezoekers bezochten het Knastercross Festival. Daarnaast was er ook voor het eerst een camping op het festivalterrein. Het cross en muziekfestival kreeg landelijke bekendheid nadat de organisatie de crossmotorenklasse omgedoopt had in Nudistenklasse. Omdat de grap niet begrepen werd veranderde de organisatie later de naam in Groetenuitederimboeklasse. Op de drukste dag, zondag 2 september, waren er 10.000 mensen tegelijk op het terrein. De klasses: Brommerklasse, Kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse (light), Kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse (heavy), Groetenuitderimboeklassen (crossmotoren) en de Kinder- en pocketbikeklasse (gecombineerd). Dit jaar werd er ook voor het eerst een evenementfrequentie afgegeven door het Commissariaat voor de media aan de Knastercross. Op 104.9FM was daarom KnastercrossFM een heel weekend lang te ontvangen Zuid-Limburg.

2008
De derde editie ging los op 6 en 7 september 2008. Maar liefst 27.000 bezoekers wisten Geulle als smeltkroes voor alles wat God verboden had te vinden. Ondanks het slechte weer had iedereen een leuk weekend en werd er vooral veel gelachen. TV Limburg zond voor het eerst een heel weekend uit met een uitgebreid verslag over alles dat op en rond de Knastercross gebeurde (daarvoor hulde!). Knastercross en Geulle zijn definitief een begrip geworden in Limburg en ver daarbuiten. De crossmotorenklasse hete dit jaar `Obesitassklasse' en bezoekers boven de 150kg eigen gewicht konden gratis naar binnen.




Ingezonden persbericht