Ziggo ondersteunt MS Office migratie met LearningGuide


'S-HERTOGENBOSCH, 20090505 -- Medio 2008 startte Ziggo BV met de migratie naar MS Office 2007. Om de ruim 3000 medewerkers op 6 verschillende locaties in Nederland hier snel en efficiënt mee te laten omgaan, koos Ziggo voor LearningGuide, het Elektronisch Performance Support Systeem (EPSS) van LearningGuide Solutions.

"Op het advies van Getronics Education om voor LearningGuide te gaan voor de migratie naar Office 2007 hadden we eigenlijk geen verdere bedenktijd nodig. Voor ons is er geen alternatief voor LearningGuide", zegt Elroy Overdijk, Manager Office Automation bij Ziggo.

Hij was dan ook zeer tevreden dat kon worden volstaan met een verrassend korte introductie aan de medewerkers van Ziggo. "We hebben ze allemaal in de filmzaal gehad en via een korte instructie uitgelegd hoe ze met LearningGuide moeten omgaan. Voor de rest hebben we er weinig aan hoeven doen. De migratie naar Office 2007 is daarom heel goed verlopen, sneller dan we hadden verwacht en het heeft ons tijdens de migratieperiode heel veel telefoontjes aan de helpdesk bespaard", aldus Elroy.

Ziggo is de grootste landelijke aanbieder van media- en communicatiediensten. Zij bedient ongeveer 3,3 miljoen huishoudens, 1,4 miljoen breedband internetklanten, 1 miljoen afnemers van digitale televisie en 750.000 telefonieabonnees. Ook kent Ziggo veel klein- en grootzakelijke gebruikers van producten en diensten zoals telefonie, datacommunicatie en elektronische betalingsmogelijkheden. Het bedrijf bereikt in totaal 7,8 miljoen mensen in Nederland en dat is bijna de helft van alle inwoners.

Een groot voordeel van het gebruik van LearningGuide op de werkplek van alle Ziggo medewerkers vindt Elroy dat ze zich de nodige kennis om eigen taken uit te kunnen voeren in Office 2007 daardoor snel eigen maken. "Je ziet dat iedereen eigenlijk zichzelf opleidt, zonder een beroep te hoeven doen op anderen. Alles wat ze moeten weten is direct toegankelijk en blijft ook behouden. Dat geldt eigenlijk zowel voor de gebruikers van de IT-afdeling als voor alle andere afdelingen binnen de onderneming. Zonder LearningGuide zou het ons heel veel tijd hebben gekost. Dat is moeilijk direct in geld uit te drukken, maar het heeft ons zeker directe, maar ook veel verborgen kosten bespaard. LearningGuide maakte voor ons daarom het grote verschil", zegt hij.


Over LearningGuide Solutions
LearningGuide Solutions levert performance support oplossingen die eindgebruikers op eenvoudige wijze op de werkplek ondersteunen bij het toepassen van werkprocessen, desktop- en bedrijfsapplicaties. LearningGuide Solutions, met vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van standaard en maatwerk leer- en supportcontent en levert verschillende en aanvullende diensten op het gebied van performance support.