Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

5 Mei Festival keert terug in 2009 én 2010

Wethouder Rabin Baldewsingh van Burgerschap heeft het nieuwe 5 Mei Festival voor minimaal twee jaar subsidie toegekend. Het festival werd vorig jaar voor het eerst gehouden op en rond het Spuiplein in Den Haag. Organisator van het evenement is de R.G. Ruijs Stichting dat eerder naam maakte met projecten als Talent Event en Poëzie op Pootjes.

Robert-Jan Rueb van de R.G. Ruijs Stichting is blij met de toekenning van wethouder Baldewsingh. "Het 5 Mei Festival was vorig jaar een groot succes met vele duizenden bezoekers. Den Haag als internationale stad van recht en vrede kan natuurlijk niet zonder eigen bevrijdingsfestival. Wethouder Baldewsingh stelt daarom voor twee jaar een subsidie van 150.000 euro per jaar beschikbaar. Wij zijn nu druk op zoek naar sponsors om het ontbrekende deel van het budget zeker te stellen. We verwachten dat veel bedrijven met een Haags hart mee willen doen."

Den Haag viert op 5 mei de vrijheid waarmee wij in Nederland kunnen leven. Vrijheid van meningsuiting, vrijheid van geloof, het zijn verworvenheden die het verdienen om gevierd te worden. Vrijheid kan alleen gedijen in een omgeving waar mensen met respect voor elkaar samenleven. Vrijheid kent dus ook plichten, zoals tolerantie, burgerschap en verdraagzaamheid. Tijdens het 5 Mei festival op het Spuiplein wordt hierbij stilgestaan.

Tijdens de eerste editie van het 5 Mei Festival Den Haag waren er o.a. optredens van The Skatalites, Kasba, Djumbo, Kraak & Smaak, Brainpower en The Deaf. Aan de programmering van de komende editie wordt momenteel hard gewerkt.

Voor een videoverslag van het festival in 2008 kunt u kijken op de website www.5meifestival.nl



Ingezonden persbericht