Lewtan gaat ABSNet(TM) Cashflow Library leveren aan Thomson Reuters 05/05/2009 06:05

PR Newswire

WALTHAM, Massachusetts, May 5 /PRNewswire/ --
Lewtan Technologies, Inc., leverancier van ABSNet, de meest
vooraanstaande bron van toezichtgegevens, analysegegevens en materiaal voor de internationale securisatiebranche heeft vandaag bekendgemaakt dat Thomson Reuters gebruik gaat maken van de ABSNet Cashflow Library om haar Valuation Risk Service uit te breiden. Hierdoor kunnen klanten van Thomson Reuters profiteren van aanvullende dekking van gestructureerde financiële instrumenten in Europa teneinde de transparantie te versterken en beter geëvalueerde prijzen vast te stellen in het licht van de huidige financiële crisis.

"De keuze voor onze ABSNet Library door Thomson Reuters onderstreept andermaal de inspanningen van Lewtan om de transparantie in de gestructureerde financieringsmarkt te vergroten," aldus Ned Myers, Chief Marketing Officer van Lewtan. "Onze grootste nadruk ligt op de markttransparentie van prijzen en uitdagingen met betrekking tot het mark-to-market model. Nu de gestructureerde financieringsgemeenschap de meeste obligaties prijst op basis van Level 3 onder FAS157, zijn investeerders gedwongen brede schommelingen in de marktprijzen van derivaten, interne valuatiemodellen en valuaties van derden te interpreteren om de waarde van hun portfolio te bepalen. De combinatie van de gegevens en transactiemodellen van ABSNet met de prijsstellingsexpertise van Thomson Reuters zal resulteren in reëlere prijzen waar een mark-to-model prijs vereist is."

Karl Mackelburg, Global Head van Structured Finance en Derivative Pricing, zegt: "De ondoorzichtige aard van de gestructureerde financieringsmarkten heeft de vraag naar robuuste, onafhankelijke, geëvalueerde prijzen versterkt. De samenwerking met Lewtan helpt Thomson Reuters haar doelstelling om gebruik te kunnen maken van externe marktexpertise om een grotere dekking en nauwkeurigheid te kunnen bieden, met name bij moeilijk te evalueren activa."

Thomson Reuters maakt gebruik van de ABSNet Cashflow Library van Lewtan om modelondersteuning te bieden in combinatie met waarneembare prijsgegevens teneinde de breedste MBS-dekking in Europa te verkrijgen. Door de marktdislocatie van de prijzen van ABS/MBS/CMBS obligaties hebben investeerders behoefte aan aanvullende informatie, zowel over de geëvalueerde prijzen zelf als de onderliggende kredietprestaties. Lewtan biedt beide transactiemodellen om te komen tot onafhankelijke prijsstellingsvaluaties en informatie over de onderliggende kredietprestaties, zowel met betrekking tot de obligaties als het zakelijk onderpand dat deze transacties ondersteunt.

Lewtan Technologies en Thomson Reuters bezitten, bieden en verkopen geen gestructureerde financieringsobligaties en geven deze ook niet uit. Van belangenverstrengeling zal dus geen sprake zijn.

Over Lewtan Technologies
Vanuit haar kantoren in Noord-Amerika en Europa biedt Lewtan Technologies, Inc. een breed assortiment van op inhoud en technologie gebaseerde oplossingen aan ten behoeve van leden van de internationale activasecurisatiebranche, met inbegrip van emittenten, beleggers, leden van het garantiesyndicaat, servicers, credit enhancers en beoordelingsbureaus - bij elkaar meer dan 400 instellingen wereldwijd. Het bedrijf heeft tweemaal het predicaat Global Technology Provider of the Year ontvangen van International Securitisation Report. In 2007 ontving het bedrijf de Innovation Award en eervolle vermeldingen voor klantenservice en het beste toezichtsmedium in zijn klasse ontvangen in het kader van de Securitisation Review & Survey Technology Awards van Money Market. In 2008 ontving het bedrijf de Technology Innovation Award van Credit Magazine. Meer informatie is te vinden op www.lewtan.com.

Lillian Flores van Lewtan Technologies, Inc., +1-781-672-1175, Lillian.Flores@Lewtan.com






-