Wessanen NV

For further information, please contact
Corporate Communications Phone +31 (0)30 298 88 31 E-mail corporate.communications@wessanen.com Investor Relations Phone +31 (0)30 298 88 03 E-mail investor.relations@wessanen.com Persbericht ­ Resultaten eerste kwartaal 2009 5 mei 2009

Wessanen: omzet blijft op peil, bedrijfsresultaat daalt

Belangrijkste ontwikkelingen

· Omzetstijging van 7,1% naar EUR 412,0 miljoen (Q1-08: EUR 384,6 miljoen); autonome omzet onveranderd.

· Bedrijfsresultaat van EUR 0,3 miljoen (Q1-08: EUR 12,4 miljoen), inclusief incidentele lasten van EUR 4,5 miljoen (Q1-08: incidentele opbrengst van EUR 1,0 miljoen) en een negatief valutatranslatie-effect van EUR 0,4 miljoen.

· Nettoverlies van EUR 3,3 miljoen (Q1-08: nettowinst van EUR 7,2 miljoen).
· Netto kasstroom uit operationele activiteiten van EUR 21,0 miljoen (Q1-08: EUR 2,4 miljoen negatief).
· Nettoschuld stabiel op EUR 213,8 miljoen (Q4-08: EUR 214,6 miljoen). `Nettoschuld / EBITDAE'-ratio per 31 maart 2009 komt uit op 3,2 (Q4-08: 2,9).
· Het bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal van 2009 zal naar verwachting uitkomen op minstens hetzelfde niveau als vorig jaar, exclusief het effect van incidentele baten en lasten.
· Strategische focus op Europese markten voor natuurlijke, biologische voedingsproducten en specialiteiten, zoals aangekondigd op 22 april 2009.

Geconsolideerde kerncijfers eerste kwartaal 2009
x EUR miljoen, tenzij anders vermeld Q1 2009 Q1 2008 wijziging in % Netto-omzet 412,0 384,6 7,1% Autonome omzetontwikkeling1 0,0% Bedrijfsresultaat (EBIT) 0,3 12,4 (97.7)% EBIT-marge (als % van de omzet) 0,1% 3,2% Nettoresultaat2 (3,3) 7,2 Winst per aandeel (in euro's) (0,05) 0,11 Gemiddeld aantal uitstaande aandelen (x 1.000 aandelen) 67.601 67.585


1 Autonome omzetontwikkeling, inclusief correcties voor valuta-effecten, acquisities en handelsdagen (index Q1 2008: 100%)
2 Winst over verslagperiode toekomend aan aandeelhouders van Wessanen





Toelichting CEO
Frans Koffrie, CEO van Wessanen, licht toe: "Tijdens onze jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 22 april 2009 maakten wij bekend dat de toekomstige strategie van Wessanen gericht zal zijn op versterking van onze positie in de Europese markten voor natuurlijke, biologische voedingsproducten en specialiteiten. Gezien onze kennis van en onze sterke marktposities in deze specifieke marktsegmenten in Europa zijn wij van mening dat er ruim voldoende mogelijkheden zijn voor groei, zowel autonoom als via acquisities, en voor het genereren van aantrekkelijke financiële rendementen.

Met dit besluit herschikt Wessanen zijn businessportfolio. Als direct gevolg van onze focus op Europa kondigden wij ook aan dat we een onderzoek zullen starten naar de haalbaarheid van desinvestering van al onze merk- en distributieactiviteiten in Noord-Amerika, inclusief Tree of Life North America, American Beverage Corporation, PANOS Brands en Liberty Richter. Bovendien hebben wij overeenkomstig onze nieuwe focus besloten om onze Europese activiteiten te hergroeperen en met onmiddellijke ingang te rapporteren volgens een nieuwe indeling in segmenten: `Wessanen Europe' en `Frozen Foods'.

In het eerste kwartaal zag Wessanen Europe zich geconfronteerd met een dalende consumentenvraag en concurrentiedruk van private labels bij sommige van onze werkmaatschappijen. Deze ongunstige marktomstandigheden werden deels gecompenseerd door prijsverhogingen, nieuwe producten en productinnovaties. De omzet van onze merkactiviteiten in de VS was belangrijk lager door een zwakke markt, concurrentiedruk en voorraadvermindering; onze Amerikaanse distributieactiviteiten gaven echter groei te zien ten opzichte van vorig jaar, exclusief valutaeffecten.

Ondanks een lichte verbetering van het bedrijfsresultaat van onze Noord-Amerikaanse distributieactiviteiten werd ons bedrijfsresultaat met name negatief beïnvloed door een operationeel verlies van onze Noord-Amerikaanse merkactiviteiten, lagere resultaten in Europa en incidentele lasten in het eerste kwartaal.

Voor het volgende kwartaal verwachten we dat ons bedrijfsresultaat, exclusief het effect van incidentele resultaten, ten minste op hetzelfde niveau zal uitkomen als vorig jaar, gecorrigeerd voor incidentele baten van EUR 3,6 miljoen. Wij verwachten dat ons kostenreductieprogramma zal helpen om het effect van de zwakkere vraag te compenseren. We achten het echter nog te prematuur om nadere uitspraken te doen over de vooruitzichten voor het lopende jaar. Een verlaging van onze nettoschuld blijft een belangrijke prioriteit. Wij verwachten een positieve kasstroom voor de rest van het boekjaar.

In de komende maanden zullen we de focus van onze Europese groeistrategie aanscherpen met het oog op verbetering van de winstgevendheid op lange termijn en het creëren van schaalvoordelen. We verwachten meer details te kunnen verstrekken in het derde kwartaal van dit jaar, nadat we de strategische beoordeling van onze Europese activiteiten hebben afgerond."


---





Financieel overzicht
De omzet steeg met 7,1% naar EUR 412,0 miljoen, voornamelijk door een per saldo positief valuta-effect van EUR 28,5 miljoen als gevolg van een sterke US dollar (afgezwakt door het zwakke Britse pond sterling en de zwakke Canadese dollar) ten opzichte van de euro in het eerste kwartaal van 2009. De autonome omzetontwikkeling, inclusief correcties voor valuta-effecten, acquisities en handelsdagen, kwam op nul uit.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) daalde in het eerste kwartaal van 2009 met EUR 12,1 miljoen naar EUR 0,3 miljoen. Deze daling is deels toe te schrijven aan een negatief valutatranslatie-effect van EUR 0,4 miljoen en aan incidentele lasten ten bedrage van EUR 4,5 miljoen in dit kwartaal (kosten gerelateerd aan afvloeiingsregelingen van EUR 2,5 miljoen, terugboeking van een vastgoedtransactie van EUR 1,0 miljoen in Duitsland en de afhandeling van een claim van EUR 1,0 miljoen in verband met een bedrijfsontwikkelingsproject) tegenover een incidentele opbrengst van EUR 1,0 miljoen in het eerste kwartaal van 2008.

Het nettoresultaat in het eerste kwartaal van 2009 bedroeg EUR 3,3 miljoen negatief tegenover EUR 7,2 miljoen positief in hetzelfde kwartaal vorig jaar, als gevolg van lagere operationele inkomsten en per saldo hogere financieringskosten. De netto financieringskosten namen toe door hogere rentelasten als gevolg van toegenomen financiering met vreemd vermogen en door de kosten van afdekkingstransacties voor de dieselprijs bij North America Distribution. De effectieve belastingdruk kwam in het eerste kwartaal van 2009 uit op 0% als gevolg van diverse correcties op winstbelastingposities in voorgaande jaren, hoofdzakelijk in de VS.

De kasstroom uit operationele activiteiten was EUR 21,0 miljoen in het eerste kwartaal, dankzij een verbetering van het werkkapitaal, voornamelijk als gevolg van een lagere debiteurenpositie.

De investeringen in het eerste kwartaal beliepen EUR 3,1 miljoen, hoofdzakelijk ten behoeve van de laatste fase van uitbreidingen van productielijnen bij American Beverage Corporation.

De nettoschuld nam in het eerste kwartaal van 2009 licht af met EUR 0,8 miljoen tot EUR 213,8 miljoen per 31 maart 2009. De verhouding van nettoschuld tot EBITDAE nam toe tot 3,2 als gevolg van het lagere bedrijfsresultaat. Aangezien wij krachtens onze financiële convenanten de drempel van 3,0 gedurende twee opeenvolgende kwartalen mogen overschrijden, voldoen wij nog steeds aan de voorwaarden van die convenanten. Verdere verlaging van onze nettoschuld blijft een belangrijke prioriteit.
---





Belangrijke ontwikkelingen eerste kwartaal per bedrijfssegment: Wessanen Europe x EUR miljoen, tenzij anders vermeld Q1 2009 Q1 2008 wijziging in % Omzet 124,8 127,6 (2,2)% Autonome omzetontwikkeling (2,0)% Bedrijfsresultaat (EBIT) 7,0 11,6 (40,0)% EBIT-marge (als % van de omzet) 5,6% 9,1%

Wessanen Europe zet natuurlijke, biologische voedingsproducten en specialiteiten af op de Europese markt. Europa gaf een gemengd beeld te zien. De marktdruk was met name zichtbaar bij grote retailers in onze belangrijkste Europese markten, waar de groei van de consumentenvraag vertraagde en de concurrentie van private labels toenam.

In Frankrijk werd onze omzet beïnvloed door sterke concurrentie van private labels en een algemene vertraging van de markt aan het begin van het jaar. Toegenomen reclame- en advertentieactiviteiten in Nederland leidden tot een hogere afzet in het Nederlandse retailkanaal en ook het Nederlandse natuurvoedingskanaal gaf verdere groei te zien. In het Verenigd Koninkrijk presteerden de belangrijkste categorieën in het retailkanaal goed, maar de kleinere in gezonde voeding gespecialiseerde winkels gaven een omzetdaling te zien. In Duitsland bleven onze bedrijven goede zaken doen; met het oog op schaalvoordeel en focus op groei in het kanaal voor grote retailers werken we momenteel aan integratie van de managementstructuur van beide bedrijven.

De impact van de negatieve omzet- en margeontwikkeling in Frankrijk en van de hogere bestedingen aan reclame en advertenties in Nederland op het bedrijfsresultaat werd enigermate afgezwakt door goede resultaten in andere landen en door de kostenbesparingen in heel Europa. Het bedrijfsresultaat werd ook beïnvloed door de terugboeking van een vastgoedtransactie van EUR 1,0 miljoen in Duitsland. Deze incidentele winst was geboekt in het eerste kwartaal van 2008. In verband met de reorganisatie van de Duitse activiteiten is in het bedrijfsresultaat ook een voorziening van EUR 0,4 miljoen voor afvloeiingsregelingen verwerkt.

Belangrijke ontwikkelingen eerste kwartaal per bedrijfssegment: Frozen Foods x EUR miljoen, tenzij anders vermeld Q1 2009 Q1 2008 wijziging in % Omzet 37,1 37,8 (1,8)% Autonome omzetontwikkeling (3,4)% Bedrijfsresultaat (EBIT) (0,4) 0,7 EBIT-marge (als % van de omzet) (1,0)% 1,8%

Hevige concurrentie in de kanalen retail en out-of-home had een negatief effect op ons resultaat in Nederland, maar dit werd deels gecompenseerd door goede resultaten in België en Duitsland. Het bedrijfsresultaat van het segment in zijn totaliteit werd beïnvloed door een voorziening van EUR 1,0 miljoen die vooral betrekking had op de afhandeling van een claim in verband met een bedrijfsontwikkelingsproject in Italië.


---





Belangrijke ontwikkelingen eerste kwartaal per bedrijfssegment: North America Branded North America Branded (in euro's)
x EUR miljoen, tenzij anders vermeld Q1 2009 Q1 2008 wijziging in % Omzet* 27,2 26,8 1,1% Autonome omzetontwikkeling (14,1)% Bedrijfsresultaat (EBIT) (3,5) 0,9 EBIT-marge (als % van de omzet) (13,0)% 3,4%

North America Branded (in US dollars)
x USD miljoen, tenzij anders vermeld Q1 2009 Q1 2008 wijziging in % Omzet* 34,9 40,6 (14,1)% Bedrijfsresultaat (EBIT) (4,6) 1,4 EBIT-marge (als % van de omzet) (13,0)% 3,4%
* In omzet is ook intersegmentomzet begrepen

De omzet van North America Branded ondervond in belangrijke mate hinder van een forse omzetdaling bij onze drankactiviteiten als gevolg van een zwakke markt, concurrentiedruk en voorraadverminderingen. Onze specialiteitenvoeding vertoonden aanhoudende groei. Een lagere omzet, hogere grondstofkosten die niet volledig gecompenseerd zijn door hogere prijzen, en een hogere voorziening voor dubieuze vorderingen van circa USD 2,0 miljoen resulteerden in een operationeel verlies in het eerste kwartaal.

Belangrijke ontwikkelingen eerste kwartaal per bedrijfssegment: North America Distribution North America Distribution (in euro's)
x EUR miljoen, tenzij anders vermeld Q1 2009 Q1 2008 wijziging in % Omzet 225,2 194,6 15,8% Autonome omzetontwikkeling 3,8% Bedrijfsresultaat (EBIT) 1,6 1,1 46,9% EBIT-marge (als % van de omzet) 0,7% 0,6%

North America Distribution (in US dollars)
x USD miljoen, tenzij anders vermeld Q1 2009 Q1 2008 wijziging in % Omzet 289,5 293,6 (1,4)% Bedrijfsresultaat (EBIT) 2,0 1,6 25,0% EBIT-marge (als % van de omzet) 0,7% 0,6%

De autonome omzet van North America Distribution nam met 3,8% toe, voornamelijk door gunstige ontwikkelingen bij de tien grootste supermarkten. De economische druk was vooral zichtbaar bij alle overige supermarkten en in het natuurvoedingssegment, dat de omzet zag dalen ten opzichte van vorig jaar.

---





De verbetering van de operationele efficiency en de impact van de kostenbesparingen droegen bij aan een beter bedrijfsresultaat. Dit werd enigszins geneutraliseerd door margedruk in Canada op geïmporteerde producten.

Belangrijke ontwikkelingen eerste kwartaal per segment: overig (niet gealloceerd** en eliminaties) x EUR miljoen, tenzij anders vermeld Q1 2009 Q1 2008 Omzet (2,3) (2,2) Bedrijfsresultaat (EBIT) (4,4) (1,9)
** Niet gealloceerd betreft onder meer vennootschappelijke posten

De exploitatiekosten van de vennootschappelijke entiteiten stegen hoofdzakelijk door voorzieningen voor ontslagvergoedingen ten bedrage van EUR 2,1 miljoen.

Belangrijke data
29 juli 2009 Publicatie resultaten tweede kwartaal 2009 28 oktober 2009 Publicatie resultaten derde kwartaal 2009 25 februari 2010 Publicatie resultaten vierde kwartaal 2009 en jaarcijfers 2009 14 april 2010 Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Bedrijfsprofiel
Koninklijke Wessanen nv is een in Nederland gevestigd multinationaal voedingsmiddelenconcern dat opereert op de Europese en Noord-Amerikaanse markt. Wij zijn gespecialiseerd in het identificeren, ontwikkelen en distribueren van authentieke kwaliteitsvoeding die trouw is aan haar oorsprong. Wij richten ons met onze merken en producten op de markten voor natuurlijke, biologische voedingsproducten en specialiteiten.

Bijlage (Engelstalig)

1. Condensed consolidated interim financial statements first quarter 2009

Toekomstige ontwikkelingen
Alle informatie over toekomstige ontwikkelingen onder voorbehoud.
---





Bijlage 1:
Condensed consolidated interim financial statements first quarter 2009

Appendix 1:
Condensed consolidated interim financial statements first quarter 2009

Condensed consolidated income statement
in EUR millions, unless stated otherwise
Q1 2009 Q1 2008 Revenue 412.0 384.6 Other income

- 1.0 Operating expenses 411.7) ( (373.2) Operating profit 0.3 12.4 Net financing costs 3.7) ( (1.7) Share in results of associates (0.1) - Profit (Loss) before income tax 3.5) ( 10.7 Income tax expense

- (3.2) Profit (Loss) for the period (3.5) 7.5 Attributable to:
Equity holders of Wessanen :
Total attributable to equity holders of Wessanen (3.3) 7.2 Minority interests 0.2) ( 0.3 Profit (Loss) for the period (3.5) 7.5 Earnings per share (in EUR)
Basic 0.05) ( 0.11 Diluted 0.05) ( 0.11 Average number of shares (in thousands)
Basic 67,601 67,585 Average USD exchange rate (Euro per USD) 0.7779 0.6622
---





CONSOLIDATED BALANCE SHEET
in EUR millions, unless stated otherwise
March 31, December 31, 2009 2008 Assets
Property, plant and equipment 129.7 126.3 Intangible assets 192.9 187.7 Investments in associates 0.6 0.6 Other investments 2.6 3.3 Deferred tax assets 112.6 105.4 Total non-current assets 438.4 423.3 Inventories 227.7 216.4 Income tax receivables - 0.4 Trade receivables 166.7 177.4 Other receivables and prepayments 38.3 49.2 Cash and cash equivalents 45.9 44.8 Total current assets 478.6 488.2 Total assets 917.0 911.5 Equity
Share capital 68.4 68.4 Share premium 93.9 93.9 Reserves and retained earnings 213.4 201.5 Total equity attributable to equityholders of Wessanen 375.7 363.8 Minority interests 7.1 7.8 Total equity 382.8 371.6 Liabilities
Interest bearing loans and borrowings 232.4 227.1 Employee benefits 21.6 21.6 Provisions 4.2 3.7 Deferred tax liabilities 5.8 5.3 Total non-current liabilities 264.0 257.7 Bank overdrafts 13.9 18.8 Interest bearing loans and borrowings 13.4 13.5 Provisions 8.1 5.1 Income tax payables 4.6 5.4 Trade payables 148.8 141.8 Non-trade payables and accrued expenses 81.4 97.6 Total current liabilities 270.2 282.2 Total equity and liabilities 917.0 911.5 End of period USD exchange rate (Euro per USD) 0.7555 0.7090


---





Condensed consolidated interim statement of cash flow in EUR millions, unless stated otherwise
Q1 2009 Q1 2008 Cash flows from operating activities
Operating profit 0.3 12.4 Adjustments for:
Depreciation, amortization and impairments 4.5 4.2 Other non-cash and non-operating items 4.9 2.6 Cash generated from operations before changes in working capital and provisions 9.7 19.2 Changes in working capital 21.4 (11.3) Payment from provisions and changes in employee benefits (1.9) (4.8) Cash generated from operations 29.2 3.1 Income tax paid (4.7) (2.6) Interest paid (3.5) (2.9) Net cash from /(used in) operating activities 21.0 (2.4) Cash flows used in investing activities
Acquisition of property, plant and equipment (3.1) (8.5) Proceeds from sale of property, plant and equipment 0.1 0.1 (Investments in)/proceeds from sale of investments (0.2) (0.2) Acquisition of intangible assets, excluding goodwill (0.9) (0.3) Acquisition of subsidiaries, net of cash acquired (1.1) - Net cash used in investing activities (5.2) (8.9) Net cash flow before financing activities 15.8 (11.3) Cash flows from (used in) financing activities
Repayments of borrowings (1.3) (10.0) Net payments of finance lease liabilities (0.2) (0.2) Cash receipts/(payments) derivatives (8.7) 7.1 Net cash used in financing activities (10.2) (3.1) Net cash flow 5.6 (14.4) Cash and cash equivalents at beginning of period 26.0 50.1 Net cash from operating, investing and financing activities 5.6 (14.4) Effect of exchange rate differences on cash and cash equivalents 0.4 (0.6) Cash and cash equivalents of continuing operations at end of period 32.0 35.1 Average USD exchange rate (Euro per USD) 0.7779 0.6622
---





Condensed consolidated statement of changes in equity in EUR millions, unless stated otherwise
March 31, March 31, 2009 2008 Balance at beginning of year 363.8 429.7 Foreign exchange translation differences 15.6 (11.4) Effective portion of changes in fair value of cash flow hedges (0.7) (3.6) Total income and expense recognised directly in equity 14.9 (15.0) Profit for the period (3.5) 7.5 Total recognized income and expense 11.4 (7.5) Share-based payments 0.3 0.1 Balance at end of period 375.5 422.3 Equity attributable to equity holders of Wessanen 375.7 402.0 Minority interests (0.2) 20.3 Total equity 375.5 422.3


10





Notes to the condensed consolidated interim financial statements In millions of Euro, unless stated otherwise


1 The Company and its operations
Royal Wessanen nv (`Wessanen' or the `Company') is a public limited company domiciled in the Netherlands. The condensed consolidated interim financial statements of the Company as at and for the three-month period ended March 31, 2009 comprise the Company and its subsidiaries (together referred to as the `Group') and Wessanen's interest in associated companies.

The information in these condensed consolidated interim financial statements is unaudited.


2 Statement of compliance
These condensed consolidated interim financial statements have been prepared on the basis of the recognition and measurement requirements of accounting standards adopted by the EU as of December 31, 2008. They do not include all of the information required for full annual financial statements, and should be read in conjunction with the consolidated financial statements for the Group as at and for the year ended December 31, 2008.

These condensed consolidated interim financial statements were approved by the Supervisory Board on May 4, 2009.


3 Accounting policies
The accounting policies applied by the Group in these condensed consolidated financial statements are the same as those applied by the Group in its consolidated financial statements as at and for the year ended December 31, 2008.

On April 22, 2009, Wessanen announced that it has changed the European reporting segments with immediate effect, into Wessanen Europe (natural, organic and specialty food products) and Frozen Foods, in light of the strategic focus to expand its presence in the European natural, organic and specialty food markets. The comparative key financial data (revenue and operating profit) have been represented accordingly.


4 Estimates
The preparation of the interim financial statements requires management to make judgments, estimates and assumptions that affect the application of accounting policies and the reported amounts of assets and liabilities, income and expense. Actual results may differ from these estimates.

In preparing these condensed consolidated interim financial statements, the significant judgments made by management in applying the Group's accounting policies and the key sources of estimation uncertainty were the same as those that applied to the consolidated financial statements as at and for the year ended December 31, 2008.

---






5 Financial risk management
The Group's financial risk management objectives and policies are consistent with that disclosed in the consolidated financial statements as at and for the year ended December 31, 2008.


6 Financial information by segment
Activities of continuing operations are carried out by four separate business segments: Wessanen Europe, Frozen Foods, North America Branded and North America Distribution. Non-allocated includes corporate entities.

Key financial data regarding these segments are given below:

Revenue* EBIT and EBIT margin** in EUR millions Q1 2009 Q1 2008 Q1 2009 Q1 2008 Wessanen Europe 4.8 127.6
12 7.0 5.6% 11.6 9.1% Frozen Foods 37.1 37.8 (0.4) (1.0)% 7 0. 1.8% North America Branded 27.2 26.8 (3.5) (13.0)% 9 0. 3.4% North America Distribution 5.2 194.6 22 1.6 0.7% 1
1. 0.6% Non-Allocated -
- (4.4) (1.9) Eliminations (2.3) (2.2) - -

Total 12.0 4 384.6 0.3 0.1% 12.4 3.2%
*: Including inter-segment revenue. Comparative numbers have been adjusted to reflect inter-segment revenue North America Branded
**: EBIT as % of total revenue


7 Other income
Other income in Q1 2008 of EUR 1.0 million comprises the net gain on the sale of a purchase option related to the premises of Allos Walter Lang in Mariendrebber (Germany).


8 Income tax expense
The Group's consolidated effective tax rate in respect of continuing operations for the three-month period ending March 31, 2009 was 0%, based on an estimated effective income tax rate of 29% for Q1 2009, and a prior year income tax expense of EUR 1.0 million following reassessment of income tax positions.


9 Net debt
Net debt can be specified as follows:

in EUR millions
March 31, December 31, 2009 2008 Long-term interest bearing loans and borrowings 232.4 227.1 Short-term interest bearing loans and borrowings 13.4 13.5 Total interest bearing loans and borrowings 245.8 240.6 Bank overdrafts 13.9 18.8 Cash and cash equivalents (45.9) (44.8) Net debt* 213.8 214.6
*Net debt is total debt less cash and cash equivalents 12






10 Acquisitions

Wessanen Europe
In February 2009, Royal Wessanen acquired the remaining 0.4% of Distriborg Groupe's shares for EUR
1.0 million in cash, including acquisition costs. As a result, Distriborg Groupe's shares were delisted from Euronext Paris and Wessanen now holds 100% of the shares of Distriborg Groupe. As Distriborg Groupe is already fully consolidated, the increase in the shareholding did not have any effect on consolidated revenue and operating profit for the period.

North America Distribution
On March 1, 2009, Royal Wessanen acquired seven retail locations of Warehouse Vitamines Inc., a retailer of vitamins, dietary supplements, sports nutrition, nutritional and other health related products in the Tucson, Arizona area, against settlement of a long-term loan receivable of EUR 1.2 million. Acquisition costs amounted to EUR 0.1 million.
In March 2009, Warehouse Vitamins Inc. contributed EUR 0.1 million to the consolidated revenue and EUR 0.0 million to the consolidated operating profit.

Both acquisitions combined resulted in additional goodwill capitalization of EUR 1.4 million.


11 Cash flow

Cash flow from investing activities
The cash outflow related to business acquisitions amount to EUR 1.1 million in Q1 2009. Reference is made to paragraph 10.

Cash flow from financing activities

Cash payments derivatives
In the first quarter of 2009, (net) cash payment related to derivatives were made of EUR 8.7 million, due to the periodic settlement and renewal of foreign currency swaps and forward contracts, and settlements of the fuel hedge in North America.


13