Gemeente Zwolle

Ruildienstenplein

Bakt u de lekkerste taarten, maar kunt u uw tuin niet onderhouden? Wilt u voor een wijkbewoner de ramen lappen zodat hij/zij u helpt met de computer? Via deze ruilsite komt u rechtstreeks in contact met wijkgenoten en ondernemers in uw wijk. Zo kunt u profiteren van elkaars kwaliteiten.

Waarom een ruildienst en voor wie?

Ruildienstenplein.nl is opgericht om een positieve bijdrage te leveren aan wijken en is tevens bedoeld als antwoord op de kredietcrisis. Deze ruildienstenwebsite is ontwikkeld voor het ruilen van diensten door bewoners en ondernemers op wijkniveau. Daarmee onderscheidt de website zich op twee belangrijke punten: De site is alleen gericht op het ruilen van diensten. Daarnaast is de site gericht op het ruilen van diensten binnen de eigen wijk. Dit zorgt voor toegankelijkheid en is praktisch, gezien de afstanden.

De oprichtster, Adinda Binnerts, heeft in overleg met de gemeente Zwolle ervoor gekozen om de website klein maar gedegen te beginnen met een proefperiode van mei tot juli 2009 in één wijk: de wijk Diezerpoort. Het uiteindelijke doel is om de site daarna ook voor de andere wijken uit te werken.

Klik op de link hieronder om naar de website van Ruildienstenplein te gaan.

Zie ook andere pagina's, sites, bijlagen


* www.ruildienstenplein.nl

Bron: Wijkzaken
Datum van 04-05-2009 tot 03-08-2009