Partij voor de Vrijheid (PVV)

Autochtonen bijna in de minderheid - Kamervragen dinsdag 05 mei 2009
Vragen van de leden Fritsma en Wilders (beiden PVV) aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie en aan de staatssecretaris van Justitie over het bericht dat autochtonen in Rotterdam bijna een minderheid vormen.


1.
Bent u bekend met het bericht "Autochtonen bijna in de minderheid"? *


2.
Deelt u de mening dat het zeer onwenselijk is dat mogelijk al in 2012 een meerderheid van niet-westerse allochtonen in Rotterdam zal bestaan, dit gelet op de grote problemen die aan deze groep verbonden zijn op het gebied van criminaliteit, uitkeringsafhankelijkheid en integratie? Zo neen, waarom niet?


3.
Deelt u tevens de mening dat als gevolg van het steeds groter wordende aantal niet-westerse immigranten in de grote steden de Nederlandse cultuur aldaar een reëel risico loopt om te verdwijnen?


4.
Welke maatregelen wilt u nemen om te voorkomen dat autochtonen op korte termijn een minderheid zullen vormen in Rotterdam? Bent u bereid om onmiddellijk een immigratiestop voor mensen afkomstig uit moslimlanden af te kondigen? Zo neen, waarom niet?


5.
Bent u bereid een soortgelijk overzicht van de bevolkingssamenstelling van de andere drie grote steden in Nederland, te weten Amsterdam, Den Haag en Utrecht te verschaffen? Zo neen, waarom niet?


* De Telegraaf d.d. 4 mei 2009