Gemeente Overbetuwe


Stichting Art.1 Gelderland-Midden zoekt bestuursleden
---

Discriminatie is ook in de regio Gelderland Midden, helaas, een te vaak voorkomend verschijnsel. In het eerste artikel van onze Grondwet is geregeld dat iedereen die in deze regio woont, werkt, studeert, enz. in alle leefomgevingen een gelijke behandeling verdient. In de buurt, op de arbeidsplek, binnen de sportvereniging of op andere plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten, moet discriminatie op grond van ras, herkomst, geloofsovertuiging, sekse, leeftijd, seksuele voorkeur of andere gronden worden voorkomen.

De zestien gemeenten van Gelderland Midden hebben in het najaar van 2008 en voorjaar van 2009 de wens uitgesproken om het huidige Antidiscriminatiebureau Ede-Wageningen om te vormen tot een stichting die binnen de gehele regio gaat werken. Deze stichting, met als werktitel Art. 1 Gelderland Midden, zal naar verwachting vanaf 1 juni 2009 invulling gaan geven aan de Wet Gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen.
Stichting Art.1 Gelderland Midden is een professionele en onafhankelijke organisatie die zich op basis van haar maatschappelijke betrokkenheid inzet voor de Gelderse samenleving.

Voor het te vormen stichtingsbestuur worden bestuursleden gezocht. Dit bestuur zal bestaan uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en twee tot vier algemene leden.
Gestreefd wordt naar regionale spreiding en diverse achtergronden. Als uw interesse is gewekt, kunt u voor uiterlijk 15 mei a.s. reageren naar onderstaand e-mailadres, graag met vermelding van uw motivatie, de door u geprefereerde bestuursfunctie en uw CV.

Voor meer informatie en reacties graag bellen of mailen naar: de heer Dave Ensberg. Telefoonnummer: 06-13220921. Emailadres: dave.ensberg@nl.pwc.com.