Gemeente Oldebroek


Gemeenteraad wil ontwikkelingssamenwerking in Oldebroek blijven stimuleren

In de gemeente Oldebroek is subsidie beschikbaar voor activiteiten in ontwikkelingslanden. Voorheen heeft de stichting OSO de subsidie voor de gemeente verdeeld. De stichting OSO is vorig jaar opgehouden te bestaan. U kunt aanvragen nu direct bij de gemeente indienen.

Het college van de gemeente Oldebroek vindt het belangrijk dat de gemeente bijdraagt aan de bewustwording onder de Oldebroekse bevolking. Mensen in ontwikkelingslanden hebben het vaak slecht. Het college wil ook een steentje bijdragen en doet dat door initiatieven te subsidiëren. Een voorwaarde voor het ontvangen van subsidie is het geven van voorlichting over de activiteit op scholen of aan andere groepen uit de gemeente.

De regels voor het ontvangen van een subsidie staan in de Algemene subsidieverordening van de gemeente Oldebroek en in de beleidsregels. de regels voor ontwikkelingssamenwerking staat in de beleidsregel welzijn: opbouwwerk, artikel 10. In deze beleidsregel kunt u de voorwaarden vinden waar u als instelling aan moet voldoen om in aanmerking voor subsidie te komen. Voor de volledige inhoud verwijzen wij u naar de website van de gemeente www.oldebroek.nl.

Mocht u vragen hebben over ontwikkelingssamenwerking of het aanvragen van subsidie, dan kunt u contact opnemen met afdeling Samenleving via telefoonnummer (0525) 638200.