Politie Groningen

Dinsdag 5 mei 2009

Provincie Groningen, 05-05-2009

Loppersum: auto te water

Een 43-jarige man uit de gemeente Loppersum is maandagavond op de Wijmersweg met zijn auto te water geraakt. De man verloor door onbekende reden de macht over het stuur en belandde met zijn auto in het water langs de Wijmersweg. De bestuurder werd vervolgens uit zijn auto gehaald. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat de 43-jarige geen letsel had. Wel werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. Deze proef moet uitwijzen of de automobilist onder invloed heeft gereden. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: bekeuringen voor fietsheler

De politie heeft maandagavond in de Nieuwe Kijk Int Jatstraat een
37-jarige man aangehouden voor heling. De verdachte had in de Nieuwe Ebbingestraat geprobeerd een fiets te verkopen aan enkele studenten. De man werd op heterdaad betrapt en ingerekend. De betreffende fiets werd in beslag genomen. Hij kreeg van de agenten drie bekeuringen uitgereikt: te koop aanbieden van een fiets, bij zich hebben van inbrekersgereedschap en geen identificatiebewijs bij zich hebben. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Kantens: politie houdt inbreker aan

De politie heeft maandagnacht in de Kooistraat een 43-jarige man uit de gemeente Eemsmond aangehouden voor inbraak. De agenten troffen de verdachte na een melding van de bewoonster in de buurt van een woning in de Kooistraat aan. Bij nader onderzoek bleek dat een raam bij de voordeur van de woning was vernield. De bewoonster had daarnaast gezien dat het licht in haar woning enkele malen aan en uit was gegaan. De verdachte werd ingerekend en ingesloten in het cellencomplex in Groningen ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De bewoonster doet aangifte van de inbraak.

Hoogezand: politie onderzoekt straatroven en vernielingen

De politie onderzoekt twee straatroven en twee vernielingen, die maandagavond in Hoogezand hebben plaatsgevonden. Een 16-jarige jongen uit Hoogezand werd al fietsend op de Troelstralaan benaderd door enkele jongens, die zich een groep personen bevonden. De jongen kreeg tijdens het passeren van de groep pardoes een klap in zijn gezicht. De
16-jarige viel vervolgens van zijn fiets en verloor zijn bril. Hij kreeg nog enkele klappen en trappen moest onder meer zijn mobiele telefoon en mp3-speler afgeven. Later op de avond overkwam een
27-jarige man uit Hoogezand hetzelfde in de Burgemeester van Royenstraat. Het slachtoffer, ook rijdend op een fiets, werd bij de nek gepakt. Ook hij kwam ten val. Toen enkele getuigen uit een café kwamen, rende de dader en de rest van de groep weg. De 27-jarige heeft vermoedelijk hierdoor geen eigendommen hoeven af te geven. De politie vermoedt dat beide slachtoffers door dezelfde groep personen zijn beroofd. Beide Hoogezandsters doen aangifte. Ook onderzoekt de politie twee vernielingen die dezelfde avond op het Heveapad en de Kerkstraat hebben plaatsgevonden. In beide gevallen werd door een groepje personen een ruit van een woning vernield.

Groningen: Stadjer voor poging diefstal fiets aangehouden

De politie heeft maandagmiddag in de Bankastraat een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor poging tot diefstal. Een getuige had gezien dat de verdachte een fiets optilde en hiermee wegliep. Bij het passeren van een politieauto liet de man de fiets plotsklaps vallen. Hierop belde de getuige de politie. De agenten wisten de Stadjer op grond van een doorgegeven omschrijving op te sporen. De politie verdenkt hem ook van twee andere diefstallen. Hij werd vervolgens ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De 26-jarige zal vandaag over de diefstallen worden gehoord.

Veendam: jongen aangehouden voor mishandeling

De politie heeft maandagavond op het politiebureau aan de Korte Leegte een 17-jarige jongen uit Veendam aangehouden voor mishandeling. De knaap wordt ervan verdacht dat hij bij het postkantoor op het Beneden Oosterdiep een 41-jarige man uit Muntendam heeft mishandeld. De verdachte meldde zich na het incident op het politiebureau. De jongen was volgens eigen zeggen door het slachtoffer bedreigd. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Het slachtoffer werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft al enkele getuigen van het incident gehoord. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Wagenborgen: alcomobilist rijdt door na aanrijding

De politie heeft maandagavond een 29-jarige man uit de gemeente Delfzijl aangehouden. De man had, rijdend in zijn bestelauto met aanhangwagen, nabij de Provincialeweg N362 Wagenborgen een aanrijding gekregen met een 48-jarige automobilist uit Herford (D). De 29-jarige bestuurder reed na het ongeval door zonder zijn identiteit achter te laten. De verdachte werd korte tijd later in zijn woning aangehouden. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op dinsdag 6 mei controleert de politie op de volgende plaatsen:


- N360, Groningen - Winsum, snelheidscontrole


- N366 Veendam - Stadskanaal, snelheidscontrole


- Winschoten en omgeving, algehele verkeerscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag 4 mei op diverse plaatsen op snelheid.


- Bedum, Rijksweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 891, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Schildwolde, Meenteweg: aantal geregistreerde voertuigen: 416, aantal overtredingen: 123, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Delfzijl, Hogelandsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 805, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Ten Post, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen:
1648, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Niezijl, Provincialeweg N355: aantal geregistreerde voertuigen:
1212, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Loppersum, Wijmersweg: aantal geregistreerde voertuigen: 430, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.