Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 05-05-2009

Politie controleert langs het water
BEILEN Maandagmiddag zijn twee vissers bekeurd aan de Beilervaart omdat ze niet in het bezit waren van een vispas. De overige aanwezige vissers hadden hun papieren wel op orde. Agenten hebben langs diverse wateren gecontroleerd op onder meer milieuovertredingen (afval, bezit van vispas) in de omgeving van Beilen. (BVH 2009009029)

Bromfietser gewond na aanrijding
FREDERIKSOORD Een 41-jarige bromfietsbestuurder raakte maandagmiddag gewond na een aanrijding op de Koningin Wilhelminalaan. Een bestuurder van een personenauto (een 21-jarige vrouw uit Noordwolde) reed op voornoemde weg en wilde rechtsaf slaan om te gaan tanken. Hiervoor moest de vrouw een fietspad oversteken, waarbij ze voorrang moet verlenen aan de mensen die zich op het fietspad bevinden. De vrouw zag echter de bromfietser over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond. Het zicht van de vrouw werd belemmerd door een taxibus die daar geparkeerd stond. De bromfietser is met heupletsel naar het ziekenhuis gebracht. (BVH 2009009060)
Rijden onder invloed
RODEN Agenten hebben woensdagavond een 20-jarige bromfietser uit Norg aangehouden wegens het rijden onder invloed. De jongeman werd door de agenten gezien op het Oosteinde, maar hij ging er bij het zien van de politie vandoor. Kort daarna kon hij alsnog worden aangehouden. Op het bureau blies de verdachte 765 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2009009062)

Politie zoekt getuigen van aanrijding met letsel NIETAP Een 19-jarige jongen uit Leek deed maandag aangifte bij de politie. De jongeman zou in de nacht van zaterdag op zondag, rond 4.30 uur, aan de Vagevuurselaan zijn aangereden door een auto. De jongen fietste die nacht van Nietap naar Nieuw Roden. Er kwam hem een auto tegemoet die volgens hem groot licht aan had. De fietser had hierdoor niet goed zicht en seinde naar de bestuurder. De bestuurder van de auto botste echter tegen de fietser aan, waardoor laatstgenoemde ten val raakte. De donkere personenauto reed door na het ongeval. De dag na de aanrijding had de jongen pijn aan zijn hand en schouder en is naar de dokter gegaan. Zijn pink bleek gebroken en zijn schouder zwaar gekneusd. De politie vraagt of de onbekende bestuurder zich wil melden. Ook getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. (BVH 2009008930)

Man aangehouden wegens diefstal kleding
MEPPEL Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag een 38-jarige man uit Meppel aangehouden aan de Kromme Elleboog. Hij fietste op voornoemde straat met twee volle vuilniszakken. Toen agenten hem vroegen wat er in de zakken zat, verklaarde hij dat er kleding van hem in zat. Toen de agenten in de zakken keken, bleek er niet alleen herenkleding in te zitten, maar ook kinderkleding. De man verklaarde toen dat hij de kleding van vrienden had gekregen. Na onderzoek bleek dat de verdachte de kleding had weggenomen bij een container van het Leger des Heils aan het Vledder. Na overleg met Justitie kreeg de man een dagvaarding uitgereikt. (BVH 2009009082)

Medicijnen verloren
WESTERBORK Maandagmiddag kwam bij de politie een melding binnen dat een jongeman sinds Koninginnedag zijn tas met daarin voetbalspullen en medicijnen (Ventolin) is kwijt geraakt. Vermoedelijk had hij de spullen voor het laatst aan het Perkenslag in Westerbork. Het is niet bekend hoe gevaarlijk de medicijnen zijn. De vinder kan de spullen bij de politie brengen. (BVH 2009008936)

Man aangehouden
HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 34-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden. De man reed onder invloed op zijn snorfiets op de Van Echtenstraat, zonder licht. Bij zijn aanhouding schold hij de agenten uit en beledigde hen. Op het bureau blies de man 400 ugl. Voor de belediging kreeg hij een dagvaarding. Voor het rijden zonder licht en onder invloed kreeg hij twee bekeuringen. (BVH 2009009084)

Inbraken in meerdere vrachtwagens
HOOGEVEEN In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in meerdere vrachtwagens. De vrachtautos stonden geparkeerd bij een bedrijf aan de Stephensonstraat. Door ramen te vernielen, wist men in de voertuigen te komen. De eigenaar gaat inventariseren om hoeveel vrachtwagens het gaat en wat er precies is weggenomen. Aangifte wordt opgenomen. Getuigen van de inbraken kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. (BVH 2009009089)

Rijbewijs ingevorderd
HOLLANDSCHEVELD De politie heeft maandagmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 18-jarige man uit Elim. De bestuurder reed op het Rechtuit met een snelheid van 123 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan. (BVH 2009008963)

Man aangehouden wegens bezit harddrugs
EMMEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 19-jarige jongen uit Nieuw Buinen aangehouden aan de Noordbargerstraat wegens het bezit van harddrugs. Er werd vermoedelijk cocaïne bij de verdachte aangetroffen. Dit wordt nog nader onderzocht. De jongeman is ingesloten voor verhoor. (BVH 2009009096)

Aangepast persbericht: vrouw doet diefstal van tas uit woning MEPPEL Op maandag is een persbericht verschenen met daarin onjuiste informatie. Het voorval vond namelijk niet zaterdagmiddag plaats, maar zondagmiddag 3 mei. Op zondagmiddag is een tas met inhoud gestolen uit een woning van een 88-jarige vrouw uit Meppel. De vrouw had even een dutje gedaan in haar woning aan de Hesselterweg. Toen ze wakker werd, bleek haar tas weg te zijn genomen. De vrouw had de deur van haar woning niet op slot gedaan. De politie zoekt getuigen van dit voorval. Mochten er meerdere gedupeerden zijn, dan worden deze mensen ook verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (BVH 2009008755)

Bereikbaarheid persvoorlichter op dinsdag 5 mei (herhaald bericht)

ASSEN Op dinsdag 5 mei is de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe bereikbaar tot 13.00 uur.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.