Vlaamse Overheid

grens tussen West- en Oost-Vlaanderen

E40: werkzaamheden tussen Jabbeke en de grens tussen West- en Oost-Vlaanderen

Vlaamse overheid

dinsdag 5 mei 2009

Tijdens de spits is er ernstige verkeershinder mogelijk naar aanleiding van de werkzaamheden voor het wegwerken van de spoorvorming in de rechter rijstrook op de autosnelweg. Het verkeer wordt hiervoor op twee versmalde rijstroken gebracht. Eerst wordt er gewerkt in de richting Brussel, aansluitend in de richting kust. De werkzaamheden, die weersafhankelijk zijn, zullen vermoedelijk eind mei beëindigd zijn.

De planning is als volgt:

Op 4 mei zijn de werkzaamheden gestart op de rechterrijstrook van de E40 richting Brussel, startend vanaf Oostkamp tot de grens tussen West- en Oost-Vlaanderen. Het verkeer richting Brussel wordt hierbij van drie rijstroken teruggebracht naar twee versmalde rijstroken. Hierbij worden op bepaalde dagen de op- en afritten richting Brussel voor één dag afgesloten:

- op- en afrit 9 Oostkamp (richting Brussel) wordt afgesloten op 6 mei

- op- en afrit 10 Beernem (richting Brussel) wordt afgesloten op 8 mei

Vanaf 8 mei starten de werkzaamheden op de rechterrijstrook van de E40 richting kust, startend vanaf de grens tussen West- en Oost-Vlaanderen tot Jabbeke. Het verkeer richting kust zal hierbij van drie rijstroken teruggebracht worden naar twee versmalde rijstroken. Hierbij worden op bepaalde dagen de op- en afritten richting kust afgesloten:
- op- en afrit 10 Beernem (richting kust) wordt afgesloten op 12 mei
- op- en afrit 9 Oostkamp (richting kust) wordt afgesloten op 14 mei
- op- en afritten 7 Loppem (richting kust) worden afgesloten op 18 en 19 mei

De op- en afritten richting Brussel of richting kust worden dus gedurende maximaal één dag afgesloten, behalve de op- en afritten in Loppem richting kust die twee dagen afgesloten zullen worden. Er worden telkens omleidingen voorzien via de E40 naar de volgende op- en afritten. De op- en afritten 8 Brugge van de verkeerswisselaar E40 / E403 worden niet afgesloten tijdens de werken.

Alle vermelde data zijn afhankelijk van de weersomstandigheden, bij slecht weer kunnen de data opschuiven.

Kostprijs: 2 miljoen euro
Opdrachtgever: Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse Overheid

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Hubert Decramer, Vlaamse overheid, Agentschap Infrastructuur, Afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, Markt 1, 8000 Brugge Tel: 050 44 11 18