Ingezonden persbericht


Persbericht

Alcatel-Lucent maakt resultaten eerste kwartaal 2009 bekend

Parijs, 5 mei 2009 â¤* Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) heeft in het eerste kwartaal van 2009 een omzet behaald van 3,598 miljard euro. Dat is 6,9 procent minder dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De sterkste omzetdaling deed zich voor in de Verenigde Staten (-28 procent). In Azië daalde de omzet met 9 procent en in Europa met 1,5 procent.

Ben Verwaayen, CEO van Alcatel-Lucent:

"In dit kwartaal ging het erom een nieuw Alcatel-Lucent te bouwen. Ik ben blij met de reactie van klanten op onze nieuwe richting en strategie. Hun vertrouwen in onze mogelijkheden is groot, wat wordt bevestigd door recente contracten voor 3G en LTE, en door de bemoedigende toename van nieuwe orders in Noord-Amerika en Azië."

"Zoals we eerder hebben gezegd, wordt 2009 een overgangsjaar. Wij richten de organisatie opnieuw in en werken met kracht aan het rationaliseren van ons productportfolio, het beheer van ons werkkapitaal en ons kostenbesparingsprogramma voor wat betreft algemene kosten."

"Hoewel verwacht door seizoensinvloeden en moeilijke marktomstandigheden, zijn we ontevreden over het operationele verlies in het eerste kwartaal van 2009. Onze vooruitzichten voor dit jaar blijven onveranderd en we nemen de benodigde maatregelen."

Voor het volledige Engelstalige persbericht verwijzen wij u graag naar de website van Alcatel-Lucent: http://www1.alcatel-lucent.com/1q2009/pdf/20090505Q12009_E.pdf

######

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Alcatel-Lucent is een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services. Het bedrijf profiteert van de ongeëvenaarde technische en wetenschappelijke expertise van Bell Labs, een van de grootste innovatieorganisaties in de communicatiemarkt. Met activiteiten in meer dan 130 landen en het meest ervaren wereldwijde serviceteam in deze sector is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Alcatel-Lucent realiseerde in 2008 een omzet van 16,98 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com.